Overslaan en naar de inhoud gaan

MPCC verrast door besluit opzegging lidmaatschap Dumoulin

Geplaatst opdinsdag 26 mei 2020 - 14:12

De MPCC is verrast door het besluit van Tom Dumoulin om zijn lidmaatschap met het verbond op te zeggen. Voorzitter Roger Legeay noemt de argumenten van de Maastrichtse renner 'niet redelijk'.

"Ik respecteer de keuzes van elk persoon, maar in het geval van Tom Dumoulin zijn de argumenten simpelweg niet erg goed”, zegt de Franse voorzitter van het verbond voor een geloofwaardige wielersport tegen CyclingNews.

Parijs-Nice
Daarmee reagert Legeay op het opzeggen van het MPCC-lidmaatschap van Dumoulin. De wielrenner van Jumbo-Visma heeft zich gestoord aan de houding van de Mouvement pour un Cyclisme Crédible (MPCC) toen de wielerkoers Parijs-Nice in maart tóch werd verreden. "Naar mijn mening had die koers niet verreden moeten worden. Toen was er al de corona-uitbraak, ook in Frankrijk. Er waren echt flinke problemen. Toen heeft de MPCC daar niets over gezegd", zei hij eerder.

De houding van de MPCC rond Parijs-Nice was niet de enige overweging van Dumoulin. De MPCC draagt uit dat het gebruik van ketonen gevaarlijk is. "Onze ploeg gebruikt ketonen, dus dan is het ook een beetje hypocriet van mezelf om lid te zijn van de MPCC. Die twee zaken samen hebben mij doen bewegen om mij af te melden."

Lees ook: Tom Dumoulin zegt lidmaatschap MPCC op

Filosofie
Volgens Legeay heeft Dumoulin in zijn brief waarmee hij het lidmaatschap heeft opgezegd, met geen woord gerept over ketonen. "Waarom zou je je wel aan de MPCC maatregelen houden bij Sunweb, maar daarmee stoppen als je naar Jumbo-Visma gaat”, zegt Legaey. "Wat ik jammer vind, is dat onze sport nog aan geloofwaardigheid moet winnen. De grote leiders zijn daar verantwoordelijk voor en niet alleen door de grote races te winnen. De beste manier is om onze filosofie aan te hangen."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen