Overslaan en naar de inhoud gaan

MPCC verrast door besluit opzegging lidmaatschap Dumoulin

Geplaatst opdinsdag 26 mei 2020 - 14:12

De MPCC is verrast door het besluit van Tom Dumoulin om zijn lidmaatschap met het verbond op te zeggen. Voorzitter Roger Legeay noemt de argumenten van de Maastrichtse renner 'niet redelijk'.

"Ik respecteer de keuzes van elk persoon, maar in het geval van Tom Dumoulin zijn de argumenten simpelweg niet erg goed”, zegt de Franse voorzitter van het verbond voor een geloofwaardige wielersport tegen CyclingNews.

Parijs-Nice
Daarmee reagert Legeay op het opzeggen van het MPCC-lidmaatschap van Dumoulin. De wielrenner van Jumbo-Visma heeft zich gestoord aan de houding van de Mouvement pour un Cyclisme Crédible (MPCC) toen de wielerkoers Parijs-Nice in maart tóch werd verreden. "Naar mijn mening had die koers niet verreden moeten worden. Toen was er al de corona-uitbraak, ook in Frankrijk. Er waren echt flinke problemen. Toen heeft de MPCC daar niets over gezegd", zei hij eerder.

De houding van de MPCC rond Parijs-Nice was niet de enige overweging van Dumoulin. De MPCC draagt uit dat het gebruik van ketonen gevaarlijk is. "Onze ploeg gebruikt ketonen, dus dan is het ook een beetje hypocriet van mezelf om lid te zijn van de MPCC. Die twee zaken samen hebben mij doen bewegen om mij af te melden."

Lees ook: Tom Dumoulin zegt lidmaatschap MPCC op

Filosofie
Volgens Legeay heeft Dumoulin in zijn brief waarmee hij het lidmaatschap heeft opgezegd, met geen woord gerept over ketonen. "Waarom zou je je wel aan de MPCC maatregelen houden bij Sunweb, maar daarmee stoppen als je naar Jumbo-Visma gaat”, zegt Legaey. "Wat ik jammer vind, is dat onze sport nog aan geloofwaardigheid moet winnen. De grote leiders zijn daar verantwoordelijk voor en niet alleen door de grote races te winnen. De beste manier is om onze filosofie aan te hangen."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen