Overslaan en naar de inhoud gaan

Mountainbiker Vader ambitieus voor Spelen: 'Ik ga voor goud'

Geplaatst opdinsdag 27 april 2021 - 6:40

Mountainbiker Milan Vader gaat voor de gouden medaille op de Olympische Zomerspelen. "Ik denk dat het geen gekke doelstelling is."

Vader, woonachtig in Sittard, deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Bart Brentjens
De 25-jarige Vader gaat voor het eerst in zijn carrière naar de Olympische Spelen. In Tokio hoopt hij de opvolger te worden van Bart Brentjens uit Haelen, die in 1996 de allereerste Olympisch kampioen mountainbiken werd. "Zelf denk ik dat ik voor goud kan gaan. Sowieso moet je als sporter voor het hoogst haalbare gaan."

Van der Poel
Vader is niet de enige Nederlander die voor goud gaat in Tokio. Ook Mathieu van der Poel heeft zijn zinnen gezet op de gouden medaille in Japan. De aanwezigheid van Van der Poel vindt Vader niet erg. "Mathieu trekt veel aandacht en dat verdient hij ook volkomen. Maar ik vind dat niet erg, laat de aandacht maar lekker op hem gericht zijn." De komende maanden gaat Vader zich specifiek voorbereiden op de Olympische Spelen. Ook op de omstandigheden. "Ik ga in de hele maand juni op hoogtestage en daarna ga ik nog trainen in warme ruimtes om te wennen aan de hoogte en hitte van Tokio."

Op maandag 26 juli staat Vader dan aan de start van de Olympische mountainbikerace.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen