Overslaan en naar de inhoud gaan

Mountainbikepad in Natura 2000-gebied afgesloten

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 9:54

Na een reeks klachten is het mountainbikepad in Natura 2000-gebied het Polferbos in Valkenburg tot nader order afgesloten.

Dat laat Jean Debye van Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg (MOZL) weten.

Pas geopend
Het pad is amper zes maanden geleden door MOZL aangelegd in het Valkenburgse natuurgebied. "We hebben destijds uitvoerig overleg gevoerd met natuurverenigingen en omwonenden", zegt Debye. "In al die overleggen zijn nooit zaken aan het licht gekomen waardoor we onze plannen hadden moeten veranderen."

Overlast
Omdat de mountainbikeroute door een Natura 2000-gebied loopt, zijn de klachten bij de provincie ingediend. "Het pad is aangelegd met goedkeuring van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Nu blijkt echter dat het pad niet over het vergunde traject loopt. Daarop hebben besloten om het tot nader order af te sluiten", zegt Debye. Maar dat is niet het enige pijnpunt. Er is ook geklaagd over overlast. Zo wil iemand dat er geen mountainbikers meer worden toegelaten in het Polferbos en vrezen omwonenden dat de hertjes zijn verjaagd door de fietsers.

Overleg
Debye laat weten dat MOZL binnenkort met de provincie en de gemeente in overleg gaat. "Er is een aantal oplossingen voorhanden, maar daar kunnen we nog niks over zeggen. We willen eerst het overleg afwachten", zegt Debye. "Daarna gaan we ook nog met de omwonenden in overleg. We willen een oplossing waar iedereen zich in kan vinden. Dan pas gaat het pad weer open."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen