Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Motorrijder dood na keren op autoweg: werkstraf geëist

Geplaatst opdinsdag 7 november 2017 - 16:58

Een 64-jarige man uit Hoensbroek die een dodelijk ongeluk veroorzaakte, krijgt als het aan justitie ligt een werkstraf van tweehonderd uur.

Het ongeluk gebeurde op zaterdagmiddag 13 augustus op de autoweg N381 in de richting van Noord-Sleen. Dat meldt RTV Drenthe.

Keren op de weg
De man uit Hoensbroek was die dag met zijn vrouw naar een dierentuin geweest en pakte op de terugweg de verkeerde afslag. Hij besloot om op de pechhaven langs de N381 op de weg te keren.

Inhaalactie
Op dat moment kwamen er twee motorrijders aan die de man wilden inhalen. Ze zagen te laat dat hij wilde keren. Een van de twee wist de auto te ontwijken, de ander niet. De 24-jarige motorrijder uit Assen kwam om het leven.

Niet gezien
Tijdens de emotionele zitting dinsdagmiddag, verklaarde de Hoensbroeker dat hij niet wist dat hij op een autoweg reed. "Die groene strepen op de weg hebben we in Limburg niet. Als ik het had geweten, had ik nooit gekeerd", zei hij tegenover de rechter. Volgens hem waren de andere auto's op de weg nog ver bij hem vandaan toen hij besloot te keren. De motorrijders had hij niet gezien.

Onoplettend rijgedrag
Volgens de officier van justitie had de 64-jarige man moeten en kunnen weten dat hij op een autoweg reed, omdat dit duidelijk aangegeven was. Volgens haar was 'het rijgedrag van de man zeer onoplettend'. Uit onderzoek is gebleken dat de inhalende motoren niet te hard reden.

Naast de eis van tweehonderd uur werkstraf, heeft de aanklager ook nog een rijontzegging van één jaar en drie maanden voorwaardelijke celstraf tegen de man geëist.

Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen