Overslaan en naar de inhoud gaan

Motorrijder dood na keren op autoweg: werkstraf geëist

Geplaatst opdinsdag 7 november 2017 - 16:58

Een 64-jarige man uit Hoensbroek die een dodelijk ongeluk veroorzaakte, krijgt als het aan justitie ligt een werkstraf van tweehonderd uur.

Het ongeluk gebeurde op zaterdagmiddag 13 augustus op de autoweg N381 in de richting van Noord-Sleen. Dat meldt RTV Drenthe.

Keren op de weg
De man uit Hoensbroek was die dag met zijn vrouw naar een dierentuin geweest en pakte op de terugweg de verkeerde afslag. Hij besloot om op de pechhaven langs de N381 op de weg te keren.

Inhaalactie
Op dat moment kwamen er twee motorrijders aan die de man wilden inhalen. Ze zagen te laat dat hij wilde keren. Een van de twee wist de auto te ontwijken, de ander niet. De 24-jarige motorrijder uit Assen kwam om het leven.

Niet gezien
Tijdens de emotionele zitting dinsdagmiddag, verklaarde de Hoensbroeker dat hij niet wist dat hij op een autoweg reed. "Die groene strepen op de weg hebben we in Limburg niet. Als ik het had geweten, had ik nooit gekeerd", zei hij tegenover de rechter. Volgens hem waren de andere auto's op de weg nog ver bij hem vandaan toen hij besloot te keren. De motorrijders had hij niet gezien.

Onoplettend rijgedrag
Volgens de officier van justitie had de 64-jarige man moeten en kunnen weten dat hij op een autoweg reed, omdat dit duidelijk aangegeven was. Volgens haar was 'het rijgedrag van de man zeer onoplettend'. Uit onderzoek is gebleken dat de inhalende motoren niet te hard reden.

Naast de eis van tweehonderd uur werkstraf, heeft de aanklager ook nog een rijontzegging van één jaar en drie maanden voorwaardelijke celstraf tegen de man geëist.

Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen