Overslaan en naar de inhoud gaan

Motorrijder dood na keren op autoweg: werkstraf geëist

Geplaatst opdinsdag 7 november 2017 - 16:58

Een 64-jarige man uit Hoensbroek die een dodelijk ongeluk veroorzaakte, krijgt als het aan justitie ligt een werkstraf van tweehonderd uur.

Het ongeluk gebeurde op zaterdagmiddag 13 augustus op de autoweg N381 in de richting van Noord-Sleen. Dat meldt RTV Drenthe.

Keren op de weg
De man uit Hoensbroek was die dag met zijn vrouw naar een dierentuin geweest en pakte op de terugweg de verkeerde afslag. Hij besloot om op de pechhaven langs de N381 op de weg te keren.

Inhaalactie
Op dat moment kwamen er twee motorrijders aan die de man wilden inhalen. Ze zagen te laat dat hij wilde keren. Een van de twee wist de auto te ontwijken, de ander niet. De 24-jarige motorrijder uit Assen kwam om het leven.

Niet gezien
Tijdens de emotionele zitting dinsdagmiddag, verklaarde de Hoensbroeker dat hij niet wist dat hij op een autoweg reed. "Die groene strepen op de weg hebben we in Limburg niet. Als ik het had geweten, had ik nooit gekeerd", zei hij tegenover de rechter. Volgens hem waren de andere auto's op de weg nog ver bij hem vandaan toen hij besloot te keren. De motorrijders had hij niet gezien.

Onoplettend rijgedrag
Volgens de officier van justitie had de 64-jarige man moeten en kunnen weten dat hij op een autoweg reed, omdat dit duidelijk aangegeven was. Volgens haar was 'het rijgedrag van de man zeer onoplettend'. Uit onderzoek is gebleken dat de inhalende motoren niet te hard reden.

Naast de eis van tweehonderd uur werkstraf, heeft de aanklager ook nog een rijontzegging van één jaar en drie maanden voorwaardelijke celstraf tegen de man geëist.

Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen