Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Motorrijder dood na keren op autoweg: werkstraf geëist

Geplaatst opdinsdag 7 november 2017 - 16:58

Een 64-jarige man uit Hoensbroek die een dodelijk ongeluk veroorzaakte, krijgt als het aan justitie ligt een werkstraf van tweehonderd uur.

Het ongeluk gebeurde op zaterdagmiddag 13 augustus op de autoweg N381 in de richting van Noord-Sleen. Dat meldt RTV Drenthe.

Keren op de weg
De man uit Hoensbroek was die dag met zijn vrouw naar een dierentuin geweest en pakte op de terugweg de verkeerde afslag. Hij besloot om op de pechhaven langs de N381 op de weg te keren.

Inhaalactie
Op dat moment kwamen er twee motorrijders aan die de man wilden inhalen. Ze zagen te laat dat hij wilde keren. Een van de twee wist de auto te ontwijken, de ander niet. De 24-jarige motorrijder uit Assen kwam om het leven.

Niet gezien
Tijdens de emotionele zitting dinsdagmiddag, verklaarde de Hoensbroeker dat hij niet wist dat hij op een autoweg reed. "Die groene strepen op de weg hebben we in Limburg niet. Als ik het had geweten, had ik nooit gekeerd", zei hij tegenover de rechter. Volgens hem waren de andere auto's op de weg nog ver bij hem vandaan toen hij besloot te keren. De motorrijders had hij niet gezien.

Onoplettend rijgedrag
Volgens de officier van justitie had de 64-jarige man moeten en kunnen weten dat hij op een autoweg reed, omdat dit duidelijk aangegeven was. Volgens haar was 'het rijgedrag van de man zeer onoplettend'. Uit onderzoek is gebleken dat de inhalende motoren niet te hard reden.

Naast de eis van tweehonderd uur werkstraf, heeft de aanklager ook nog een rijontzegging van één jaar en drie maanden voorwaardelijke celstraf tegen de man geëist.

Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen