Overslaan en naar de inhoud gaan

Mötörhead-cover op festival in Baarlo gaat de wereld over

Geplaatst opdinsdag 4 oktober 2016 - 11:49

Een filmpje van een hoempa-versie van de Mötörhead-klassieker Ace of Spades op Progpower in Baarlo is een wereldwijde hit onder de metalfans.

Het filmpje is inmiddels al bijna 3,5 miljoen keer bekeken op de Facebookpagina Rock vs. Metal.

Wereldwijd
De mannen van de van oorsprong Udense band Heavy Hoempa keken de afgelopen dagen met open mond toe hoe hun filmpje uit 2013 miljoenen keren werd beken door metalfans van over de hele wereld. Het filmpje dat op Progpower in Baarlo is opgenomen stond al jarenlang online, maar toen Rock vs. Metal het oppikte, ging het hard.

Tour
"Het is ongelooflijk. We krijgen van alle kanten reacties", zegt saxofonist Robert van Asseldonk tegen Omroep Brabant. De muzikant werd op het filmpje geattendeerd toen er vrijdag uit het niets boekingsverzoeken uit Oost-Europa binnenkwamen. "Ze wilden weten of wij nog een tour zouden doen."

Miljoenenpubliek
Het is de tweede keer in korte tijd dat de Brabantse band annex dweilorkest Heavy Hoempa een miljoenenpubliek bereikt. Eerder plaatste Mötörhead zelf een filmpje van een optreden van Heavy Hoempa op Bospop op Facebook. "We like it", schreef de rockband erbij. "Toen dachten we: dat overtreffen we nooit meer. Wel dus", zegt een trotse Van Asseldonk.

Lees ook: Motörhead vindt blaasmuziek-cover op Bospop te gek

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Motörhead vindt blaasmuziek-cover op Bospop te gek
Band geeft spontaan optreden op Bospop: 'Dit is zo vet!'
Kensington en Kovacs op Bospop
Bospop haalt Madness als afsluiter naar Weert
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen