Overslaan en naar de inhoud gaan

Mötörhead-cover op festival in Baarlo gaat de wereld over

Geplaatst opdinsdag 4 oktober 2016 - 11:49

Een filmpje van een hoempa-versie van de Mötörhead-klassieker Ace of Spades op Progpower in Baarlo is een wereldwijde hit onder de metalfans.

Het filmpje is inmiddels al bijna 3,5 miljoen keer bekeken op de Facebookpagina Rock vs. Metal.

Wereldwijd
De mannen van de van oorsprong Udense band Heavy Hoempa keken de afgelopen dagen met open mond toe hoe hun filmpje uit 2013 miljoenen keren werd beken door metalfans van over de hele wereld. Het filmpje dat op Progpower in Baarlo is opgenomen stond al jarenlang online, maar toen Rock vs. Metal het oppikte, ging het hard.

Tour
"Het is ongelooflijk. We krijgen van alle kanten reacties", zegt saxofonist Robert van Asseldonk tegen Omroep Brabant. De muzikant werd op het filmpje geattendeerd toen er vrijdag uit het niets boekingsverzoeken uit Oost-Europa binnenkwamen. "Ze wilden weten of wij nog een tour zouden doen."

Miljoenenpubliek
Het is de tweede keer in korte tijd dat de Brabantse band annex dweilorkest Heavy Hoempa een miljoenenpubliek bereikt. Eerder plaatste Mötörhead zelf een filmpje van een optreden van Heavy Hoempa op Bospop op Facebook. "We like it", schreef de rockband erbij. "Toen dachten we: dat overtreffen we nooit meer. Wel dus", zegt een trotse Van Asseldonk.

Lees ook: Motörhead vindt blaasmuziek-cover op Bospop te gek

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Motörhead vindt blaasmuziek-cover op Bospop te gek
Band geeft spontaan optreden op Bospop: 'Dit is zo vet!'
Kensington en Kovacs op Bospop
Bospop haalt Madness als afsluiter naar Weert
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen