Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Motorcoureur Joey Litjens maakt comeback na horrorcrash

Geplaatst opdinsdag 13 juni 2017 - 10:21

Joey Litjens maakt acht jaar na een horrorcrash zijn comeback als motorcoureur bij de TT van Assen.

De 27-jarige coureur uit America zal zaterdag 24 juni deelnemen in de Supersport 300 klasse, een bijnummer van de wegraces uit het WK.

Jongtse coureur
In 2006 was Litjens met zestien jaar de jongste Nederlandse coureur ooit die deelnam aan de Dutch TT; hij reed destijds in de 125cc.

Horrorcrash
Een zware crash op Hemelvaartsdag 2009 tijdens een race op het stratencircuit van Hengelo maakte een abrupt einde aan zijn racecarrière. Litjens liep dermate ernstig zenuwletsel op aan zijn rechterarm, dat artsen hem vertelden dat hij nooit meer zou kunnen motorracen op het hoogste niveau.

Lange revalidatie
Litjens weigerde zich neer te leggen bij dat oordeel en heeft de afgelopen jaren een zware en lange revalidatie doorstaan om zijn rechterarm weer functioneel te krijgen. "Als je per se iets wilt bereiken, daarin gelooft en er hard voor werkt, dan is dat mogelijk. Dat heeft mij de afgelopen jaren op de been gehouden", aldus Litjens.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Kans Max Verstappen op Zandvoort toe te juichen neemt toe
De Porsche van autocoureur Xavier Maassen
Xavier Maasen verstevigt positie in Porsche Challenge Cup
Verstappen maakt eerste meters op Suzuka
Heerlenaar Milan Merckelbagh in nieuwe raceklasse
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen