Overslaan en naar de inhoud gaan

Motorcoureur Joey Litjens maakt comeback na horrorcrash

Geplaatst opdinsdag 13 juni 2017 - 10:21

Joey Litjens maakt acht jaar na een horrorcrash zijn comeback als motorcoureur bij de TT van Assen.

De 27-jarige coureur uit America zal zaterdag 24 juni deelnemen in de Supersport 300 klasse, een bijnummer van de wegraces uit het WK.

Jongtse coureur
In 2006 was Litjens met zestien jaar de jongste Nederlandse coureur ooit die deelnam aan de Dutch TT; hij reed destijds in de 125cc.

Horrorcrash
Een zware crash op Hemelvaartsdag 2009 tijdens een race op het stratencircuit van Hengelo maakte een abrupt einde aan zijn racecarrière. Litjens liep dermate ernstig zenuwletsel op aan zijn rechterarm, dat artsen hem vertelden dat hij nooit meer zou kunnen motorracen op het hoogste niveau.

Lange revalidatie
Litjens weigerde zich neer te leggen bij dat oordeel en heeft de afgelopen jaren een zware en lange revalidatie doorstaan om zijn rechterarm weer functioneel te krijgen. "Als je per se iets wilt bereiken, daarin gelooft en er hard voor werkt, dan is dat mogelijk. Dat heeft mij de afgelopen jaren op de been gehouden", aldus Litjens.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Kans Max Verstappen op Zandvoort toe te juichen neemt toe
De Porsche van autocoureur Xavier Maassen
Xavier Maasen verstevigt positie in Porsche Challenge Cup
Verstappen maakt eerste meters op Suzuka
Heerlenaar Milan Merckelbagh in nieuwe raceklasse
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen