Overslaan en naar de inhoud gaan

Motorclub Satudarah opent nieuwe afdeling in Venlo

Geplaatst opzaterdag 18 februari 2017 - 21:40

Satudarah heeft een nieuwe afdeling geopend in Venlo.

De zogeheten 'chapter' prijkt sinds kort op de website van de motorclub.

4000 leden
Satudarah
, dat in 1990 werd opgericht door een groep Molukkers, had al vier afdelingen in onze provincie: 'South Clan' (Midden-Limburg), 'Stateline' (Maastricht), Geleen en 'Eastborder' (Heerlen). Over het hele land verspreid heeft Satudarah 36 chapters. De club telt zo'n 4000 leden en heeft ook veel afdelingen in het buitenland: zo zijn er clubhuizen in onder meer Spanje, Marokko, Maleisië, Indonesië en Australië.

Op zoek
Volgens De Limburger gingen er in Venlo al langer geruchten dat de club zich er had gevestigd. Dat Satudarah op zoek was naar een nieuwe locatie komt niet als een grote verrassing. Burgemeester Luc Winants van Brunssum bracht vorig jaar nog naar buiten dat hij een nieuwe vestiging in zijn gemeente had weten te voorkomen. Zijn ambtgenoot in Heerlen deed even daarvoor hetzelfde. In Kerkrade zette burgemeester Jos Som de Hells Angels al eens de voet dwars.

Omstreden
Satudarah
is net als een aantal andere motorclubs zeer omstreden. Zo is de groep in Duitsland door de rechter verboden en heeft ook de Nederlandse justitie de motorbende op de korrel. Maastrichtenaar Paul M., president van de Satudarah-chapter in Tilburg, werd vorig jaar nog veroordeeld tot vier jaar cel omdat hij automatische vuurwapens had laten leveren aan een nieuwe afdeling in Duitsland.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Cox over aanpak motorclubs: We merken dat het rustiger is
Van afpersing verdachte leden Satudarah op vrije voeten
Twee leden Satudarah opgepakt voor afpersing
Aantal zedendelicten in Limburg fors toegenomen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen