Overslaan en naar de inhoud gaan

Motorclub Caloh Wagoh wenst rechtbank 'lekker de tering'

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2020 - 11:54

Het is niet duidelijk of de civiele procedure om motorclub Caloh Wagoh Main Triad te verbieden, maandag door kan gaan. De advocaat die namens een aantal belanghebbenden optreedt, vindt dat de club niet tijdig en op de juiste manier op de hoogte is gebracht van de zaak.

Op een mail van de rechtbank afgelopen zomer naar de club, waarin onder meer de datum en locatie van de zaak werden aangekondigd, kwam een dag later een reactie: 'Krijg lekker de tering, met vriendelijke groet Caloh Wagoh MC'.

Oproep
De clubprominente Delano R. en Greg R. (geen familie) zouden een oproep hebben gekregen. Die is naar de gevangenis gestuurd waar zij nu zitten. Het is echter niet duidelijk of zij de oproep hebben ontvangen. Ook de broer van Delano zou een oproep hebben ontvangen, maar hij is geen prominent lid en zou daarom geen partij willen zijn in deze zaak.

Lees ook: Proces om motorclub Caloh Wagoh te verbieden van start

Ingevlogen
Advocaat Anis Boumanjal treedt op namens een aantal leden van de club, maar omdat zij volgens hem niet heel hoog in de organisatie zitten, kan hij geen inhoudelijk verweer voeren. Ook gaf hij aan pas op het laatste moment te zijn ingevlogen voor deze zaak. De rechtbank gaat nu nadenken of de zaak moet worden uitgesteld of maandag toch kan doorgaan.

Verbieden
Het Openbaar Ministerie wil met deze rechtszaak ook deze motorclub via de rechter laten verbieden. Volgens het OM is de club "structureel en onlosmakelijk" verbonden met criminaliteit en niet met een passie voor motorrijden. "Veel leden kunnen niet eens op een motor rijden", liet het OM eerder al weten.

Caloh Wagoh
Caloh Wagoh heeft in Nederland enkele honderden leden. De club is voortgekomen uit de Haagse bende Crips. In 2016 is deze bende met de outlaw motorclub Trailer Trash Maro Djipen (‘Ons Leven’) MC samengevoegd tot Caloh Wagoh.

Lees ook: Omstreden motorclub Caloh Wagoh strijkt neer in Limburg

Liquidaties
Leider en oprichter Delano R. zit al tijden in de cel op verdenking van betrokkenheid bij meerdere liquidaties, net als de als 'godfather' te boek staande Greg R. Beide kopstukken zijn volgens het OM "moordmakelaars" bij wie je een "moord op bestelling" kon regelen. Een van die opdrachtgevers zou Ridouan Taghi zijn, hoofdverdachte in het grote liquidatieproces Marengo.

Algeheel verbod
Het verzoek om Caloh Wagoh te verbieden is onderdeel van het landelijk optreden tegen zogeheten outlaw motorcycle gangs. Eerder zijn door de rechter al onder meer Bandidos, Satudarah, Hells Angels en No Surrender verboden. Het hoger beroep van de Hells Angels loopt nog, het gerechtshof in Arnhem doet daarin half december uitspraak.

Lees ook: Caloh Wagoh-dossier: motorclub of moordmakelaars?

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen