Overslaan en naar de inhoud gaan

Motief verdachte inrijden politiebureau blijft onduidelijk

Geplaatst opvrijdag 25 oktober 2019 - 15:48

Het is nog steeds niet duidelijk wat het motief is van de 30-jarige Brunssumer die vorige week het politiebureau van Kerkrade inreed.

Dat zegt het Openbaar Ministerie (OM). Het OM geeft aan nog in het duister te tasten over wat er precies is gebeurd in Kerkrade vorige week vrijdag. Meer wil het op dit moment niet kwijt.

Jerrycans
Vorige week vrijdag parkeerde de man zijn auto in de achteruit in het politiebureau. Dat gebeurde in alle vroege rond 5:00 uur. In het voertuig lagen jerrycans met een nog onbekende vloeistof. De man zou een poging hebben gedaan die aan te steken. Een klein uur later meldde de verdachte zichzelf bij het politiebureau in Heerlen.

Lees ook: Politiebureau Kerkrade gaat weer open

Gesloten
Het pand liep door de klap behoorlijke schade op. Daardoor was het politiebureau enkele dagen gesloten. Donderdag konden bezoekers weer terecht bij het gebouw aan de Kerkradersteenweg.

De Brunssumer zit op dit moment vast. Volgende week donderdag moet hij opnieuw voor de rechter verschijnen om te bepalen of hij langer in hechtenis blijft zitten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen