Overslaan en naar de inhoud gaan

Motief verdachte inrijden politiebureau blijft onduidelijk

Geplaatst opvrijdag 25 oktober 2019 - 15:48

Het is nog steeds niet duidelijk wat het motief is van de 30-jarige Brunssumer die vorige week het politiebureau van Kerkrade inreed.

Dat zegt het Openbaar Ministerie (OM). Het OM geeft aan nog in het duister te tasten over wat er precies is gebeurd in Kerkrade vorige week vrijdag. Meer wil het op dit moment niet kwijt.

Jerrycans
Vorige week vrijdag parkeerde de man zijn auto in de achteruit in het politiebureau. Dat gebeurde in alle vroege rond 5:00 uur. In het voertuig lagen jerrycans met een nog onbekende vloeistof. De man zou een poging hebben gedaan die aan te steken. Een klein uur later meldde de verdachte zichzelf bij het politiebureau in Heerlen.

Lees ook: Politiebureau Kerkrade gaat weer open

Gesloten
Het pand liep door de klap behoorlijke schade op. Daardoor was het politiebureau enkele dagen gesloten. Donderdag konden bezoekers weer terecht bij het gebouw aan de Kerkradersteenweg.

De Brunssumer zit op dit moment vast. Volgende week donderdag moet hij opnieuw voor de rechter verschijnen om te bepalen of hij langer in hechtenis blijft zitten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen