Overslaan en naar de inhoud gaan

Motief verdachte inrijden politiebureau blijft onduidelijk

Geplaatst opvrijdag 25 oktober 2019 - 15:48

Het is nog steeds niet duidelijk wat het motief is van de 30-jarige Brunssumer die vorige week het politiebureau van Kerkrade inreed.

Dat zegt het Openbaar Ministerie (OM). Het OM geeft aan nog in het duister te tasten over wat er precies is gebeurd in Kerkrade vorige week vrijdag. Meer wil het op dit moment niet kwijt.

Jerrycans
Vorige week vrijdag parkeerde de man zijn auto in de achteruit in het politiebureau. Dat gebeurde in alle vroege rond 5:00 uur. In het voertuig lagen jerrycans met een nog onbekende vloeistof. De man zou een poging hebben gedaan die aan te steken. Een klein uur later meldde de verdachte zichzelf bij het politiebureau in Heerlen.

Lees ook: Politiebureau Kerkrade gaat weer open

Gesloten
Het pand liep door de klap behoorlijke schade op. Daardoor was het politiebureau enkele dagen gesloten. Donderdag konden bezoekers weer terecht bij het gebouw aan de Kerkradersteenweg.

De Brunssumer zit op dit moment vast. Volgende week donderdag moet hij opnieuw voor de rechter verschijnen om te bepalen of hij langer in hechtenis blijft zitten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen