Overslaan en naar de inhoud gaan

'Motief van caravanmoord Meerlo in relationele sfeer'

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 13:44

De man uit Belfeld die wordt verdacht van de moord op Ramon Linders uit Maashees op een camping in Meerlo, handelde uit noodweer.

Dat zei zijn advocate dinsdag tijdens een pro-forma zitting.

Misdrijf
De 38-jarige verdachte, Patrick de B. uit Belfeld, zou het slachtoffer in januari van dit jaar met een staaf hebben geslagen. Daarna zou hij de caravan waarin het slachtoffer woonde in brand hebben gestoken. Nadat de brandweer de brand op camping 't Karrewiel in Meerlo had geblust, werd het lichaam van het 38-jarige slachtoffer gevonden. De politie ging al snel uit van een misdrijf en arresteerde na vier maanden onderzoek de verdachte.

Lees ook: Identiteit slachtoffer brand stacaravan Meerlo bekend

Relatiesfeer
Het motief van de moord zou liggen in de relationele sfeer. De partner van de verdachte is namelijk de ex van het slachtoffer. Volgens advocate Valerie van Andeweg van de verdachte is er dan ook een hoop aan het dodelijke incident voorafgegaan. "Mijn cliënt had helemaal geen conflict met het slachtoffer, hij nam het juist voor hem op, nadat hij meerdere mensen, onder wie zijn ex, bejegende en lastigviel", zei de advocate na de zitting. Haar cliënt zou uit noodweer hebben gehandeld omdat hij door het slachtoffer met een mes werd aangevallen.

Lees ook: Verdachte gearresteerd voor dodelijke caravanbrand

Doodsoorzaak
Volgens de advocate is ook nog niet duidelijk waaraan het slachtoffer is overleden. Omdat hij een hartafwijking had, vroeg de advocate een externe deskundige te raadplegen, die meer kan zeggen over de doodsoorzaak. Het slachtoffer zou ook door koolmonoxidevergiftiging als gevolg van de brand overleden kunnen zijn. De rechtbank stemde in met het extra onderzoek. Om meer duidelijkheid te krijgen over wat er in de caravan is gebeurd, vroeg de advocate ook om een reconstructie. Het Openbaar Ministerie ziet het nut daarvan niet in omdat de situatie niet meer is na te bootsen. De rechtbank nam dinsdag nog geen besluit over een eventuele reconstructie.

De zaak gaat binnen drie maanden verder.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen