Overslaan en naar de inhoud gaan

'Motief van caravanmoord Meerlo in relationele sfeer'

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 13:44

De man uit Belfeld die wordt verdacht van de moord op Ramon Linders uit Maashees op een camping in Meerlo, handelde uit noodweer.

Dat zei zijn advocate dinsdag tijdens een pro-forma zitting.

Misdrijf
De 38-jarige verdachte, Patrick de B. uit Belfeld, zou het slachtoffer in januari van dit jaar met een staaf hebben geslagen. Daarna zou hij de caravan waarin het slachtoffer woonde in brand hebben gestoken. Nadat de brandweer de brand op camping 't Karrewiel in Meerlo had geblust, werd het lichaam van het 38-jarige slachtoffer gevonden. De politie ging al snel uit van een misdrijf en arresteerde na vier maanden onderzoek de verdachte.

Lees ook: Identiteit slachtoffer brand stacaravan Meerlo bekend

Relatiesfeer
Het motief van de moord zou liggen in de relationele sfeer. De partner van de verdachte is namelijk de ex van het slachtoffer. Volgens advocate Valerie van Andeweg van de verdachte is er dan ook een hoop aan het dodelijke incident voorafgegaan. "Mijn cliënt had helemaal geen conflict met het slachtoffer, hij nam het juist voor hem op, nadat hij meerdere mensen, onder wie zijn ex, bejegende en lastigviel", zei de advocate na de zitting. Haar cliënt zou uit noodweer hebben gehandeld omdat hij door het slachtoffer met een mes werd aangevallen.

Lees ook: Verdachte gearresteerd voor dodelijke caravanbrand

Doodsoorzaak
Volgens de advocate is ook nog niet duidelijk waaraan het slachtoffer is overleden. Omdat hij een hartafwijking had, vroeg de advocate een externe deskundige te raadplegen, die meer kan zeggen over de doodsoorzaak. Het slachtoffer zou ook door koolmonoxidevergiftiging als gevolg van de brand overleden kunnen zijn. De rechtbank stemde in met het extra onderzoek. Om meer duidelijkheid te krijgen over wat er in de caravan is gebeurd, vroeg de advocate ook om een reconstructie. Het Openbaar Ministerie ziet het nut daarvan niet in omdat de situatie niet meer is na te bootsen. De rechtbank nam dinsdag nog geen besluit over een eventuele reconstructie.

De zaak gaat binnen drie maanden verder.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen