Overslaan en naar de inhoud gaan

Motief schietpartij in Geleen blijft onduidelijk

Geplaatst opdonderdag 24 november 2016 - 6:37

Het motief voor het beschieten van een huis in Geleen op 13 augustus dit jaar wordt mogelijk nooit bekend.

Tijdens een rechtszaak in Maastricht bleven woensdag veel vragen onbeantwoord.

Opdrachtgevers
In Maastricht stond de Belg Jimmy R. (38) terecht voor het beschieten van een woning aan de Toscane in Geleen. R. verklaarde geëmotioneerd geen keuze te hebben gehad. "De opdrachtgevers zouden mijn gezin iets aandoen."

Strafblad
Dat iemand twaalf kogels afvuurt op een willekeurige woning in Geleen kon er bij de rechtbank niet in. Het was ook niet het eerste incident. Eerder is door onbekenden brand gesticht. De verdachte werd in België al veroordeeld, onder meer voor handel in verdovende middelen. Ook voor vuurwapenbezit. Waarom hij op de woning moest schieten, zei Jimmy niet te weten.

Poging tot moord
Volgens het Openbaar Ministerie is sprake van poging tot moord. De officier van justitie eiste daarom vier jaar celstraf. Als bewijs dienen onder meer foto’s van kogels die in de garage zijn gevonden en een fragment in de woonkamer. Uitspraak over twee weken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen