Overslaan en naar de inhoud gaan

Motie voor uitstel van sloop ROZ-gebouw

Geplaatst opdinsdag 13 september 2016 - 11:46

De gemeenteraad van Maastricht wil dat het voormalig ROZ-gebouw nog niet gesloopt wordt.

Daarom wordt er dinsdagavond tijdens een ingelaste vergadering een motie ingediend door de PvdA. De sloop van het gebouw moet tot zeker begin volgend jaar worden opgeschort.

Businessplan
In deze periode wil de raad een initiatiefgroep de kans geven om een businessplan te ontwikkelen voor behoud van het pand. Het gebouw aan de
Bankastraat wordt momenteel gebruikt als repetitieruimte en opnamestudio door bands. Op 1 oktober zouden ze eruit moeten omdat het gebouw in slechte staat is.

Energieneutraal
SP-gedeputeerde Daan
Prevoo sprak zich vorige week ook uit tegen de sloop van het voormalige ROZ-gebouw. Hij wil het pand behouden door er een energieneutraal gebouw van te maken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Sloop van ROZ-gebouw vier maanden uitgesteld
Sloop enige optie omroepgebouw ROZ
PvdA: opknappen ROZ-gebouw zinvoller dan sloop
Besluit gebruik ROZ-gebouw uitgesteld
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen