Overslaan en naar de inhoud gaan

Motie voor 11devande11de op Vrijthof is kansloos

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2020 - 15:46

Een grote meerderheid in de Maastrichtse gemeenteraad verwerpt dinsdagavond de motie van eenmansfractie SAB om de Sjeng Kraft Kompenei tóch groen licht te geven voor het organiseren van de 11devande11de op het Vrijthof in Maastricht.

Op de raadsagenda staat een motie van Jos Gorren van de Sociaal Actieve Burgerpartij om de opening van het carnavalsseizoen op 11 november 'als zestigste evenement terug te brengen naar de plek waar het thuishoort: het Vrijthof'. Koningsdag zou dan als uitzondering het 61ste evenement worden in plaats van het 60ste, zo staat in de motie.

Geen kans
Een rondgang langs de grotere fracties leert dat de motie geen kans maakt. Bijna alle fractievoorzitters houden vast aan de afspraken die de raad eerder heeft gemaakt over evenementen in de binnenstad van Maastricht. En dat betekent dat er plaats is voor maximaal 60 evenementen. Een grote meerderheid van de raad wil daarop geen uitzondering maken voor de 11devande11de .

Volgende stap
De Sjeng Kraft Kompenei wil nog niet vooruitlopen op de stemming over de motie. Pas als de uitslag bekend is, zal de volgende stap worden aangekondigd. De organisator heeft eerder alternatieve locaties bij de Geusselt en het Frontenpark in Maastricht van de hand gewezen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen