Overslaan en naar de inhoud gaan

Motie tegen 'blokkendozen' Limburg aangenomen

Geplaatst opdinsdag 26 november 2019 - 16:59

De Tweede Kamer heeft met grote meerderheid een motie aangenomen om paal en perk te stellen aan de toename van het aantal grote bedrijfshallen voor logistieke bedrijven. Alleen de PVV stemde tegen.

De motie tegen de zogeheten verdozing van het landschap was ingediend door CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen, samen met Eppo Bruins van de ChristenUnie.

Logistieke hotspot
Volgens Amhaouch zijn er de laatste jaren in met name Limburg en Noord-Brabant veel grote logistieke bedrijfshallen bijgekomen, bijvoorbeeld langs autowegen en op Greenport Venlo. Dat heeft ook te maken met de grensligging van de twee provincies.

Kiezen
"De motie is een belangrijk signaal van de Tweede Kamer dat er wat moet gebeuren en dat keuzes moeten worden gemaakt", aldus Amhaouch. In de motie wordt wel erkend dat de logistieke hallen zorgen voor werkgelegenheid. Maar op sommige plaatsen treden ongewenste effecten op. Daarbij gaat het niet alleen om verdozing van het landschap maar ook om aantasting van de leefbaarheid en verdringing van andere. lokale MKB-bedrijven, zo staat er.

Balans
Verder wordt in de motie gesteld dat het onduidelijk is welke toegevoegde waarde de hallen in de toekomst hebben voor de economie en de werkgelegenheid als gevolg van de toenemende robotisering bij dergelijke bedrijven. "Er moet een balans zijn tussen economie, logistiek en leefbaarheid", aldus de motie.

Provincies
Amhaouch wil dat de Rijksoverheid meer regie gaat voeren op dit punt. Maar wel in samenspraak met provincies en gemeenten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen