Overslaan en naar de inhoud gaan

Motie tegen 'blokkendozen' Limburg aangenomen

Geplaatst opdinsdag 26 november 2019 - 16:59

De Tweede Kamer heeft met grote meerderheid een motie aangenomen om paal en perk te stellen aan de toename van het aantal grote bedrijfshallen voor logistieke bedrijven. Alleen de PVV stemde tegen.

De motie tegen de zogeheten verdozing van het landschap was ingediend door CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen, samen met Eppo Bruins van de ChristenUnie.

Logistieke hotspot
Volgens Amhaouch zijn er de laatste jaren in met name Limburg en Noord-Brabant veel grote logistieke bedrijfshallen bijgekomen, bijvoorbeeld langs autowegen en op Greenport Venlo. Dat heeft ook te maken met de grensligging van de twee provincies.

Kiezen
"De motie is een belangrijk signaal van de Tweede Kamer dat er wat moet gebeuren en dat keuzes moeten worden gemaakt", aldus Amhaouch. In de motie wordt wel erkend dat de logistieke hallen zorgen voor werkgelegenheid. Maar op sommige plaatsen treden ongewenste effecten op. Daarbij gaat het niet alleen om verdozing van het landschap maar ook om aantasting van de leefbaarheid en verdringing van andere. lokale MKB-bedrijven, zo staat er.

Balans
Verder wordt in de motie gesteld dat het onduidelijk is welke toegevoegde waarde de hallen in de toekomst hebben voor de economie en de werkgelegenheid als gevolg van de toenemende robotisering bij dergelijke bedrijven. "Er moet een balans zijn tussen economie, logistiek en leefbaarheid", aldus de motie.

Provincies
Amhaouch wil dat de Rijksoverheid meer regie gaat voeren op dit punt. Maar wel in samenspraak met provincies en gemeenten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen