Overslaan en naar de inhoud gaan

Motie tegen ambtelijk taalgebruik aangenomen

Geplaatst opvrijdag 23 februari 2018 - 22:34

Het Limburgs Parlement vindt dat er altijd begrijpelijke taal moet worden gebruikt in beleidsnota's van de provincie. En dat Engelse termen daarbij zoveel mogelijk moeten worden vermeden.

Verder moet er een einde komen aan de veelvuldige afkortingen en moeten woorden voluit worden uitgeschreven.

Motie
Nu is vaak het tegenovergestelde het geval, zo is de teneur van een motie van de SP die met 24 tegen 19 stemmen werd aangenomen.

Gewone burgers
Volgens de indiener van de motie -
SP-statenlid Math Voncken - kunnen gewone Limburgse burgers 'hun gekozen volksvertegenwoordigers' steeds minder volgen en begrijpen.

Dichterbij
Ook het doel om als provinciale politiek dichter bij de burger te komen, wordt door het taalgebruik niet bereikt, aldus Voncken.
Hij vindt dat de gehanteerde afkortingen ook een eigen leven gaan leiden als ambtenarenjargon.

Aansporing
CDA-gedeputeerde Ger
Koopmans zei de motie als een aansporing te zien die hij 'graag wil uitvoeren'. Tegen de motie stemden CDA, VVD, D66 en Volkspartij Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten