Overslaan en naar de inhoud gaan

Motie tegen ambtelijk taalgebruik aangenomen

Geplaatst opvrijdag 23 februari 2018 - 22:34

Het Limburgs Parlement vindt dat er altijd begrijpelijke taal moet worden gebruikt in beleidsnota's van de provincie. En dat Engelse termen daarbij zoveel mogelijk moeten worden vermeden.

Verder moet er een einde komen aan de veelvuldige afkortingen en moeten woorden voluit worden uitgeschreven.

Motie
Nu is vaak het tegenovergestelde het geval, zo is de teneur van een motie van de SP die met 24 tegen 19 stemmen werd aangenomen.

Gewone burgers
Volgens de indiener van de motie -
SP-statenlid Math Voncken - kunnen gewone Limburgse burgers 'hun gekozen volksvertegenwoordigers' steeds minder volgen en begrijpen.

Dichterbij
Ook het doel om als provinciale politiek dichter bij de burger te komen, wordt door het taalgebruik niet bereikt, aldus Voncken.
Hij vindt dat de gehanteerde afkortingen ook een eigen leven gaan leiden als ambtenarenjargon.

Aansporing
CDA-gedeputeerde Ger
Koopmans zei de motie als een aansporing te zien die hij 'graag wil uitvoeren'. Tegen de motie stemden CDA, VVD, D66 en Volkspartij Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen