Overslaan en naar de inhoud gaan

Motie CDA over sluiting politiebureaus verworpen

Geplaatst opdinsdag 14 april 2015 - 17:18

De Tweede Kamer heeft met een krappe meerderheid een motie van het CDA verworpen om geen politiebureaus te sluiten zolang het huidige niveau van dienstverlening en aanrijtijden niet zijn gegarandeerd.

De regeringspartijen VVD en PvdA en twee eenmansfracties steunden de motie niet. De andere partijen wel.

Sluitingen
De komende 10 jaar worden in het hele land de helft van de volwaardige politiebureaus gesloten. In Limburg gaat het om 11 van de huidige 23 bureaus. Er zouden minder bureau's nodig zijn omdat meer mensen digitaal aangifte doen.

Bang
Maar een grote minderheid van de Tweede Kamer is bang dat mensen toch niet goed bediend worden of dat het te lang duurt voordat de politie ter plaatse is.

'Lokale verantwoordelijkheid'
VVD-minister Ard van der Steur van justitie vindt dat het in de eerste plaats een lokale verantwoordelijkheid is om te zorgen dat dienstverlening en aanrijtijden op orde blijven. Daar moeten de keuzes worden gemaakt en niet vanuit Den Haag, vindt de minister. Om alles zorgvuldig te laten verlopen, is ook een periode van 10 jaar voor de sluiting van bureaus uitgetrokken, zo zegt hij. Daarom had Van der Steur de CDA-motie ook ontraden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Limburg onevenredig hard getroffen door beleid Opstelten'
Politie actie Sirene
Ook Limburgse agenten laten uit protest sirenes loeien
Van der Steur vecht politieacties voetbalweekend niet aan
Tweede Kamerlid stelt vragen over drag queen-incident
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen