Overslaan en naar de inhoud gaan

Motards Amstel Gold Race uitgeschakeld door spijkers

Geplaatst opzondag 18 april 2021 - 11:12

Zeker drie motoren die zondag betrokken zouden moeten zijn bij de Amstel Gold Race, kunnen de rest van de dag niet meer de weg op.

De motards kregen tijdens de dameskoers te maken met lekke banden, veroorzaakt door spijkers. De politie zegt dat de spijkers er waarschijnlijk moedwillig zijn neergelegd.

Live: Wie volgt Van der Poel op in Amstel Gold Race?

Fietspaden
Wie de spijkers gestrooid heeft, is onbekend. Aangenomen wordt dat deze specifiek over de fietspaden gestrooid zijn waarover de motoren zich verplaatsen. Naast het in goede banen leiden van de koers begeleidden die motoren het overige verkeer over de route. Duidelijk is dat de getroffen motoren de rest van de dag niet meer ingezet kunnen worden.

Komt vaker voor
Het komt vaker voor dat de routes van wielerkoersen en races worden bestrooid met punaises, spijkers of andere scherpe voorwerpen. Zo werd in 2017 het parcours van Limburgs Mooiste bestrooid met punaises. Iets dat daar toen ook niet voor het eerst gebeurde. "Dit is een bekende plek," zei koersdirecteur Jesse Linssen toen. Ook de route van de Eneco Tour moest het in 2015 ontgelden.

Lees ook: Punaises gestrooid over 7 km van Limburgs Mooiste

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen