Overslaan en naar de inhoud gaan

Motards Amstel Gold Race uitgeschakeld door spijkers

Geplaatst opzondag 18 april 2021 - 11:12

Zeker drie motoren die zondag betrokken zouden moeten zijn bij de Amstel Gold Race, kunnen de rest van de dag niet meer de weg op.

De motards kregen tijdens de dameskoers te maken met lekke banden, veroorzaakt door spijkers. De politie zegt dat de spijkers er waarschijnlijk moedwillig zijn neergelegd.

Live: Wie volgt Van der Poel op in Amstel Gold Race?

Fietspaden
Wie de spijkers gestrooid heeft, is onbekend. Aangenomen wordt dat deze specifiek over de fietspaden gestrooid zijn waarover de motoren zich verplaatsen. Naast het in goede banen leiden van de koers begeleidden die motoren het overige verkeer over de route. Duidelijk is dat de getroffen motoren de rest van de dag niet meer ingezet kunnen worden.

Komt vaker voor
Het komt vaker voor dat de routes van wielerkoersen en races worden bestrooid met punaises, spijkers of andere scherpe voorwerpen. Zo werd in 2017 het parcours van Limburgs Mooiste bestrooid met punaises. Iets dat daar toen ook niet voor het eerst gebeurde. "Dit is een bekende plek," zei koersdirecteur Jesse Linssen toen. Ook de route van de Eneco Tour moest het in 2015 ontgelden.

Lees ook: Punaises gestrooid over 7 km van Limburgs Mooiste

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen