Overslaan en naar de inhoud gaan

Moszkowicz moet verhoren over omstreden tv-serie stoppen

Geplaatst opdinsdag 4 oktober 2016 - 11:49

Yehudi Moszkowicz mag de medewerkers van tv-serie De Maatschap niet langer verhoren.

Daartoe heeft de rechter op verzoek van de schrijvers van de serie besloten, meldt Quote.

Verbieden
Moszkowicz wil het uitzenden van de tv-serie - die (losjes) gebaseerd is op het leven van de Maastrichtse advocatenfamilie - verbieden. Volgens oud-advocaat Robert Moszkowicz maakt de serie inbreuk op het auteursrecht van zijn biografie 'De Straatvechter'. De VPRO beweert het scenario echter geschreven te hebben op basis van openbare bronnen.

Lees ook: Familie Moszkowicz gaat televisieserie te lijf

Om steun te vinden voor zijn theorie was Yehudi Moszkowicz bezig met getuigenverhoren. De rechter in Groningen had eerder namelijk besloten dat Moszkowicz elf acteurs en makers van de serie mocht verhoren. Daarbij ook bekende namen als Daan Schuurmans en Pierre Bokma.

Film gezien
Nu komt de rechter daar echter op terug, bericht Quote. Reden daarvoor is het feit dat Moszkowicz de serie vorige week al heeft gezien op het Nederlands Film Festival. De rechter oordeelt dat Moszkowicz daardoor inmiddels de complete inhoud van de film kent, waardoor het belang van de getuigenverhoren niet meer groot genoeg is.

De Maatschap moet begin 2017 op tv verschijnen. Eerder gaf Moszkowicz al aan dat hij een kort geding gaat beginnen om het uitzenden van de serie alsnog te verbieden. Volgens Quote gaat die zaak ondanks deze tegenvaller voorlopig nog gewoon door.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Moszkowicz verliest ook in hoger beroep over televisieserie
Moszkowicz-clan verliest kort geding om televisieserie
Omstreden Moszkowicz-serie opent met 622.000 kijkers
Yehudi Moszkowicz
Moszkowicz-telg blijft strijden tegen tv-serie
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV