Overslaan en naar de inhoud gaan

Moszkowicz-clan verliest kort geding om televisieserie

Geplaatst opvrijdag 6 januari 2017 - 13:47

De Maastrichtse advocatenfamilie Moszkowicz heeft het kort geding over de uitzending van VPRO-dramaserie De Maatschap verloren.

Dat meldt NOS vrijdag.

Plagiaat
De serie is gebaseerd op de belevenissen van de juristenfamilie. Robert Moszkowicz beweert dat zijn auteursrecht is geschonden door de schrijvers van de dramaserie. De rechtbank in Amsterdam denkt daar anders over.

​Lees ook: Familie Moszkowicz gaat televisieserie te lijf

Productie
Eerder probeerden advocaat Yehudi Moszkowicz en zijn vader Robert vergeefs al de productie te verbieden. Toen ze geen gelijk kregen, spanden ze een kort geding aan tegen de uitzending van de serie.

Lees ook: Moszkowicz-telg blijft strijden tegen tv-serie

Andere naam
De Maatschap is een vierdelige serie die vanaf 25 januari wordt uitgezonden op NPO2. De advocatenfamilie in die serie heet Meyer.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Omstreden Moszkowicz-serie opent met 622.000 kijkers
Moszkowicz verliest ook in hoger beroep over televisieserie
Yehudi Moszkowicz
Moszkowicz-telg blijft strijden tegen tv-serie
Moszkowicz moet verhoren over omstreden tv-serie stoppen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen