Al Houda Moskee

Justitie in hoger beroep na vrijspraak moskeebestuurders

De vrijspraak van twee (oud-)bestuurders van de Al Houda-moskee in Geleen krijgt een staartje. Justitie gaat in hoger beroep tegen de beslissing van de Roermondse rechtbank.

Al Houda Moskee
Justitie verbaasd na uithaal rechter in Geleense moskeezaak

Justitie kreeg donderdag een stevige tik op de vingers van de rechtbank in Roermond. De rechtbank sprak van een 'tunnelvisie' en 'niet professioneel' gedrag in het onderzoek naar de Geleense Al Houda-moskee. Justitie reageert verbaasd.

Al-Houda moskee geleen
Moskeebestuurder vrijgesproken van financieren terrorisme

Laarbi A. (41) is vrijgesproken van het financieren van terrorisme in Syrië. De rechter acht niet bewezen dat hij met zijn Geleense stichting BabyCare goederen en geld leverde aan de Islamtische Staat (IS).

Inval moskee Geleen 14 feb 2017
Steunen terrorisme: strafeis van 34 maanden cel

Justitie eist een celstraf van 34 maanden tegen voormalig bestuurslid Laarbi A. van de Geleense Al Houda moskee. Ook zou hij drie jaar geen hulpinstantie mogen beheren. Hij wordt verdacht van het financieel steunen van een terroristische organisatie.

Gebed moskee  (27 jul 2020)
Offerfeest: Limburgse moslims bidden buiten

Veel moskeeën wijken komende vrijdag uit naar buiten voor het offerfeest-gebed. Dat blijkt uit een belronde langs Limburgse islamitische gebedshuizen. In veel moskeeën is niet voldoende ruimte voor de moskeegangers vanwege de anderhalvemeterregel.

IMG_5381
Middaggebed Bosnische moskee voor slachtoffers Srebrenica

Daags voor de Srebrenica herdenking in Den Haag zijn in de Bosnische moskee in Roermond extra gebeden voor de slachtoffers. Bij de val van de moslimenclave - zaterdag precies 25 jaar geleden - werden 8.000 Bosnische mannen en jongens vermoord door Servische troepen.

Mondkapjes (10 jul 2020)
België verplicht dragen mondkapje in winkel en bios

Vanaf komende zaterdag 11 juli moet iedereen die in België gaat winkelen een mondkapje dragen.

moskee, gebed (stock)
Limburgse moskeeën gaan in juli weer open

Moskeeën in Limburg willen per 1 juli weer hun deuren openen. Er mogen dan maximaal 100 moslims tegelijk naar binnen om te bidden.

Tehvit moskee Venlo
Moslims maken zich op voor 'sfeerloze ramadan'

De stilstand van het sociale leven is ook merkbaar in de Limburgse moskeeën.

gebed2
Bedankgebed voor zorgpersoneel bij moskee

Verschillende imams in Nederland bedankten vrijdag tijdens het vrijdagmiddaggebed het zorgpersoneel in Nederland. Dat gebeurde ook bij de Nour-moskee in Heerlen.

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten