Warme zomer bezorgt zwembad Mosaqua topdrukte

Het subtropisch zwembad Mosaqua heeft optimaal geprofiteerd van de warme zomer. Er kwam een recordaantal bezoekers naar het Gulpense zwemparadijs.

Zwembad Mosaqua ontruimd vanwege penetrante geur

Subtropisch zwembad Mosaqua in Gulpen is vrijdagmiddag ontruimd vanwege een mogelijke chloorlekkage.

Zwembaden profiteren van hittegolf en blauwalg

Limburgse buitenbaden beleven deze zomer een topseizoen, met in juli een fors aantal meer bezoekers dan in dezelfde periode vorig jaar.

Tieners zijn spoorloos: politie maakt zich zorgen

Drie tieners hebben dinsdagavond de benen genomen en sindsdien weet niemand waar ze zich precies bevinden. Vanwege de kou maakt de politie zich zorgen.

Limburgse zwembaden laten allochtonen proefzwemmen

Veel zwembaden gaan allochtone bezoekers voortaan vaker laten proefzwemmen voordat ze het diepe in mogen. In sommige Limburgse baden wordt deze maatregel al langer toegepast, zoals bij Mosaqua in Gulpen en zwembad De IJzeren Man in Weert.

Zwembad neemt geen stappen tegen boze vader

Zwembad Mosaqua in Gulpen onderneemt voorlopig geen stappen tegen een man uit Brabant die een badmeester via Facebook aan de schandpaal nagelde.

1Lunch: Badmeester onder vuur door bericht op Facebook

* Opgepast: fikse onweersbuien in de loop van de avond
* Tom Dumoulin dankzij Strukton van start in ZIJN stad
* Limburger in Engeland opgepakt met 50 kilo cocaïne

Badmeester onder vuur na zwemverbod jongetje met diploma

Een badmeester van zwembad Mosaqua in Gulpen ligt onder vuur nadat hij een jongetje met een A-diploma weigerde toe te laten in een deel van het zwembad. De badmeester vond de zwemvaardigheid van Sam niet voldoende.

Zwembad Mosaqua onder de loep bij gemeente

De gemeente Gulpen-Wittem is wellicht te streng voor zwembad Mosaqua. Onderzoek moet uitwijzen of het gemeentebestuur de teugels op financieel vlak wat kan laten vieren.

Stormloop op zwembad, gemeente zet verkeersregelaars in

De gemeente Gulpen-Wittem heeft dinsdag extra verkeersregelaars ingezet om de stormloop op zwembad Mosaqua in goede banen te leiden.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten