Overslaan en naar de inhoud gaan

Moordzaak Sven Prins: 'Onschuldige vriend kreeg 30 jaar cel'

Geplaatst opdonderdag 16 september 2021 - 14:32

De 31-jarige Sergio K. was helemaal niet aanwezig bij de liquidatie van Sven Prins in Brunssum. Dat zei hoofdverdachte Jurandy T. donderdag onder ede tijdens het hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch.

Jurandy T. kreeg eerder levenslang opgelegd, omdat hij de schutter zou zijn geweest. Medeverdachten Sergio K. en Xionel B. kregen dertig jaar cel.

Lees ook: Levenslang én lange celstraffen voor liquidatie Sven Prins

Achtervolging
Prins werd in september 2015 na een achtervolging met meerdere schoten uit een automatisch vuurwapen, een AK47, doodgeschoten. De drie mannen uit Brunssum werden in 2018 veroordeeld.

Zwijgrecht
Jurandy beriep zich eerder bij de rechtbank op zijn zwijgrecht. Donderdag sprak hij wel. Hij vertelde dat hij samen met Xionel in een auto zat toen ze ineens werden beschoten. Xionel zou toen de achtervolging hebben ingezet.

Lees ook: Moordzaak Sven Prins: schutter wil plots verhaal doen

Jurandy bekende dat hij enkele salvo's afvuurde, maar uiteindelijk zou een vriend van Xionel op de bijrijdersstoel de fatale schoten hebben gelost. Die vriend was volgens Jurandy echter iemand anders dan Sergio K. Een naam wilde hij niet noemen. Sergio zei zelf ook dat hij helemaal niet bij de schietpartij aanwezig was.

Undercoveractie
Jurandy had tegen een undercoveragent wel de naam van Sergio genoemd, maar dat verhaal was deels bluf en grootspraak, zei hij donderdag. Ook Xionel zei dat het bluf was, toen hij tegen de undercoveragent zei dat hij bij de moord was betrokken. Sergio sprak zelf niet met de agent.

Donderdag werden de verdachten voor de laatste keer gehoord. De planning is dat justitie maandag met strafeisen komt.

Lees ook: Advocaat woest over levenslang: 'Inhumaan, een slachtbank'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen