Overslaan en naar de inhoud gaan

Moordverdachte psychisch onderzocht in jeugdinrichting

Geplaatst opwoensdag 28 april 2021 - 6:00

De geestelijke gesteldheid van moordverdachte Paul O. (20) wordt onderzocht in de jeugdinrichting waarin hij verblijft. Hij stak op 23 januari een 19-jarige vriend dood in Heerlen.

Paul zou kampen met psychische problemen en onderzoek moet uitwijzen of hij toerekeningsvatbaar was ten tijde van de moord.

Lees ook: Man (19) overleden na steekpartij Heerlen

Lopend onderzoek
Dat onderzoek door een psycholoog en een psychiater is nog in volle gang. Woensdag, wanneer de zaak voor het eerst op zitting komt, wordt daarom weinig nieuws verwacht op dat front. Advocaat Alper Cinar wil in aanloop naar die zitting ook niets kwijt over de zaak. "Ik heb wel wat te zeggen, maar dat doe ik in de rechtbank."

Paul zit overigens in een jeugdinrichting, terwijl hij qua leeftijd in aanmerking komt voor de 'volwassen' gevangenis. Dat heeft alles te maken met zijn geestelijke gesteldheid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen