Overslaan en naar de inhoud gaan

Moordverdachte Maastricht terug de cel in

Geplaatst opzaterdag 27 augustus 2016 - 7:13

Mario Z. uit Luik, een van de verdachten van de moord op de 28-jarige Soufian Lahnstein op de Oeverwal in Maastricht op 1 december 2013, is door de rechtbank opnieuw in voorlopige hechtenis geplaatst.

Door een vormfout van het Openbaar Ministerie kon Mario Z. pas geleden op 12 augustus niet in voorlopige hechtenis worden genomen.

Lees ook: Moordverdachte op vrije voeten dankzij fout van OM

De officier van justitie had nagelaten om Z. een oproep voor zijn zitting te versturen.

Speciale zitting
In een speciale zitting willigde de rechtbank in Maastricht gisterochtend het verzoek van het Openbaar Ministerie in om Z. opnieuw vast te zetten voor een periode van ten minste 30 dagen. Hoewel advocaat Serge Weening rekening hield met deze beslissing, noemt hij die toch ‘een tegenvaller’.

Albanië
Weening
wijst erop dat, wat hem en zijn cliënt betreft, de hoofdverdachte in deze zaak Përparim S. zou moeten zijn. Die verdachte zit momenteel vast in Albanië in verband met een andere schietpartij. „Mijn cliënt ontkent en ik geloof in zijn onschuld”, aldus Weening.

In september vorig jaar werd het voorarrest van Z. opgeheven. De rechtbank oordeelde toen dat er, zowel voor de moord als voor medeplichtigheid aan de moord, niet genoeg bewijs was om Z. nog langer vast te houden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Moordverdachte op vrije voeten dankzij fout van OM
Moord Soufian Lahnstein
Advocaten willen vrijspraak cliënten in zaak Lahnstein
Rechtszaak moord Soufian Lahnstein loopt vertraging op
Chaotische eerste zittingsdag moordzaak Soufian Lahnstein
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen