Overslaan en naar de inhoud gaan

Moordverdachte Maastricht terug de cel in

Geplaatst opzaterdag 27 augustus 2016 - 7:13

Mario Z. uit Luik, een van de verdachten van de moord op de 28-jarige Soufian Lahnstein op de Oeverwal in Maastricht op 1 december 2013, is door de rechtbank opnieuw in voorlopige hechtenis geplaatst.

Door een vormfout van het Openbaar Ministerie kon Mario Z. pas geleden op 12 augustus niet in voorlopige hechtenis worden genomen.

Lees ook: Moordverdachte op vrije voeten dankzij fout van OM

De officier van justitie had nagelaten om Z. een oproep voor zijn zitting te versturen.

Speciale zitting
In een speciale zitting willigde de rechtbank in Maastricht gisterochtend het verzoek van het Openbaar Ministerie in om Z. opnieuw vast te zetten voor een periode van ten minste 30 dagen. Hoewel advocaat Serge Weening rekening hield met deze beslissing, noemt hij die toch ‘een tegenvaller’.

Albanië
Weening
wijst erop dat, wat hem en zijn cliënt betreft, de hoofdverdachte in deze zaak Përparim S. zou moeten zijn. Die verdachte zit momenteel vast in Albanië in verband met een andere schietpartij. „Mijn cliënt ontkent en ik geloof in zijn onschuld”, aldus Weening.

In september vorig jaar werd het voorarrest van Z. opgeheven. De rechtbank oordeelde toen dat er, zowel voor de moord als voor medeplichtigheid aan de moord, niet genoeg bewijs was om Z. nog langer vast te houden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Moordverdachte op vrije voeten dankzij fout van OM
Moord Soufian Lahnstein
Advocaten willen vrijspraak cliënten in zaak Lahnstein
Rechtszaak moord Soufian Lahnstein loopt vertraging op
Chaotische eerste zittingsdag moordzaak Soufian Lahnstein
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen