Overslaan en naar de inhoud gaan

Moordverdachte liet zich bewust arresteren op Schiphol

Geplaatst opvrijdag 22 september 2017 - 6:35

De van moord verdachte Abbas Al S. (31) is donderdag bewust teruggekeerd naar Nederland, om zich daar te melden bij de politie.

Dat laat zijn advocaat Peer Szymkiowak weten aan De Limburger.

Abderahim Maihouane
Al S. wordt verdacht van de moord op Abderahim Maihouane (26). De man werd op 14 april doodgeschoten in de Sittardse loungebar Tropicana, aan de Tudderenderweg. Na de schietpartij nam de schutter de benen, om maandenlang buiten beeld te blijven.

Buitenland
De verdachte hield zich schuil in het buitenland, maar zijn advocaat wil niet kwijt in welk land hij precies verbleef. Zijn cliënt zou daar te horen hebben gekregen dat hij werd gezocht voor de moord. "Om alles in goede banen te leiden, heeft hij via mij contact gezocht met justitie en politie."

Bekentenis
Dat Al S. zich nu heeft gemeld, betekent niet direct dat er ook een bekentenis volgt. "Daarvoor is het nu te vroeg. Hij houdt zich nog even aan zijn zwijgrecht", zegt zijn raadsman. "Vrijdag zal de eerste toetsing bij de rechter-commissaris plaatsvinden. Daarna weten we misschien meer."

Lees ook: Verdachte schietpartij Sittard opgepakt op vliegveld

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen