Overslaan en naar de inhoud gaan

Moordverdachte liet zich bewust arresteren op Schiphol

Geplaatst opvrijdag 22 september 2017 - 6:35

De van moord verdachte Abbas Al S. (31) is donderdag bewust teruggekeerd naar Nederland, om zich daar te melden bij de politie.

Dat laat zijn advocaat Peer Szymkiowak weten aan De Limburger.

Abderahim Maihouane
Al S. wordt verdacht van de moord op Abderahim Maihouane (26). De man werd op 14 april doodgeschoten in de Sittardse loungebar Tropicana, aan de Tudderenderweg. Na de schietpartij nam de schutter de benen, om maandenlang buiten beeld te blijven.

Buitenland
De verdachte hield zich schuil in het buitenland, maar zijn advocaat wil niet kwijt in welk land hij precies verbleef. Zijn cliënt zou daar te horen hebben gekregen dat hij werd gezocht voor de moord. "Om alles in goede banen te leiden, heeft hij via mij contact gezocht met justitie en politie."

Bekentenis
Dat Al S. zich nu heeft gemeld, betekent niet direct dat er ook een bekentenis volgt. "Daarvoor is het nu te vroeg. Hij houdt zich nog even aan zijn zwijgrecht", zegt zijn raadsman. "Vrijdag zal de eerste toetsing bij de rechter-commissaris plaatsvinden. Daarna weten we misschien meer."

Lees ook: Verdachte schietpartij Sittard opgepakt op vliegveld

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen