Overslaan en naar de inhoud gaan

Moordenaars Gabriëlle Widdershoven vragen om gratie

Geplaatst opzaterdag 12 september 2015 - 6:02

De twee Tsjechische moordenaars die een kwart eeuw geleden de Kerkraadse Gabriëlle Widdershoven hebben vermoord, vragen om gratie.

Die mogelijkheid bestaat door de onlangs aangepaste wetgeving in Slowakije, het land waar ze vastzitten. Daders Jan Molnar (73) en Lubor Masar (56), die tot levenslang werden veroordeeld voor de moord, hebben om vervroegde vrijlating gevraagd wegens goed gedrag.

Beestachtig
Widdershoven werd in 1990 op beestachtige wijze in haar camper overvallen en vermoord. Haar man René, die ook levensgevaarlijk gewond raakte bij de overval, praat zaterdag in de Limburgse dagbladen voor het eerst openlijk over de zaak.

'Hebben ze wel spijt?'
De voor het leven getekende Widdershoven weet niet goed wat hij daar van moet vinden. "Wat moet ik er van zeggen? Misschien hebben ze wel spijt van wat ze hebben gedaan. Maar míjn leven hebben ze verwoest."

Zaterdag een uitgebreid interview met René Widdershoven in de Limburgse kranten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ton Caanen als coach aan de slag in Slowakije
Honderden illegale wapens onderschept in Limburg
Illegale wapens in Limburg: 'Hebben het laten gebeuren'
Weer vertraging in zaak sjaalmoord Kerkrade
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen