Overslaan en naar de inhoud gaan

Moordenaars Gabriëlle Widdershoven vragen om gratie

Geplaatst opzaterdag 12 september 2015 - 6:02

De twee Tsjechische moordenaars die een kwart eeuw geleden de Kerkraadse Gabriëlle Widdershoven hebben vermoord, vragen om gratie.

Die mogelijkheid bestaat door de onlangs aangepaste wetgeving in Slowakije, het land waar ze vastzitten. Daders Jan Molnar (73) en Lubor Masar (56), die tot levenslang werden veroordeeld voor de moord, hebben om vervroegde vrijlating gevraagd wegens goed gedrag.

Beestachtig
Widdershoven werd in 1990 op beestachtige wijze in haar camper overvallen en vermoord. Haar man René, die ook levensgevaarlijk gewond raakte bij de overval, praat zaterdag in de Limburgse dagbladen voor het eerst openlijk over de zaak.

'Hebben ze wel spijt?'
De voor het leven getekende Widdershoven weet niet goed wat hij daar van moet vinden. "Wat moet ik er van zeggen? Misschien hebben ze wel spijt van wat ze hebben gedaan. Maar míjn leven hebben ze verwoest."

Zaterdag een uitgebreid interview met René Widdershoven in de Limburgse kranten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ton Caanen als coach aan de slag in Slowakije
Honderden illegale wapens onderschept in Limburg
Illegale wapens in Limburg: 'Hebben het laten gebeuren'
Lijk Brunssum (13 jun 2020)
Dode man Brunssum blijkt Slowaakse militair
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen