Overslaan en naar de inhoud gaan

Moordenaar Paul S. jaar langer onder tbs-behandeling

Geplaatst opdinsdag 7 juli 2020 - 14:13

De rechtbank in Roermond heeft de tbs-behandeling van Kerkradenaar Paul S. (54) met een jaar verlengd.

Het Openbaar Ministerie (OM) had om een verlenging van twee jaar gevraagd. Paul S. vermoordde in 2003 in Kerkrade zijn ex-vriendin Daniela, haar broer en haar ouders, het echtpaar Vromen. Hij kreeg daarvoor 20 jaar cel en tbs.

Onbegeleid verlof
Zelf vindt S. dat zijn behandeling erop zit. Hij wil daarom met onbegeleid verlof, maar daar ging de rechter niet mee akkoord. Wel wil de rechter bij de volgende beoordeling een advies over een voorwaardelijke beëindiging van de dwangverpleging.

Behandeling
S. wordt sinds 2010 behandeld in de Van Mesdagkliniek in Groningen. Zijn behandelaars zijn van mening dat hij onder begeleiding zelfstandig zou kunnen wonen, maar daar vindt de rechtbank het nu nog te vroeg voor. Eind dit jaar volgt al een nieuw oordeel omdat de huidige zitting maanden later plaatsvond dan gepland. De rechtbank wil dan weten welke mogelijkheden er zijn voor Paul S. omdat zijn behandeling voorspoedig verloopt.

Geen nieuw onderzoek
De advocaat van S. vroeg de rechtbank ook om de behandeling van de zaak opnieuw te doen. Door de coronacrisis zijn betrokkenen en deskundigen middels een Skypeverbinding gehoord. Ook Paul S. volgde de zaak twee weken geleden van afstand, maar omdat de techniek nogal haperde, kreeg hij er nauwelijks iets van mee en was zijn verhaal slecht te volgen. Ook wijzigden de onderzoekers tijdens de zitting hun advies en waren rapporten niet naar de advocaat gestuurd. De advocaat wilde daarom een nieuw onderzoek, maar dat wees de rechtbank af.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen