Overslaan en naar de inhoud gaan

Moordenaar Meisje van Nulde weigert Maastrichtse woning

Geplaatst opmaandag 1 juli 2019 - 16:13

Mike J, de man die in 2001 het Meisje van Nulde doodde, is een woning aangeboden in Maastricht.

Die heeft hij afgewezen omdat hij bang was voor ophef, zo zei hij maandag voor de rechtbank in Zutphen.

Aïcha
In de Maastrichtse wijk Amby ontstond dit voorjaar commotie over de woning die de uit Syrië teruggekeerde Aïcha daar was toegewezen. Die rel heeft J. afgeschrikt. "Hoe gaan ze dat bij mij dan doen? Ik zag mijn woning al voorbijkomen in de media", zei Mike J. tegen de rechters.

Lees ook: Onrust in Maastrichtse wijk om komst 'jihadbruid' Aïcha

TBS
Mike J. verscheen maandag voor de rechter omdat justitie zijn tbs-maatregelen met twee jaar wil verlengen. Tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum, waar hij volgens dagblad De Stentor wordt behandeld, wilde zijn tbs eerder met één jaar verlengen. Maar omdat hij de laatste tijd weigerde mee te werken - onder andere om te gaan resocialiseren in Maastricht - werd dat bijgesteld naar twee jaar.

Meisje van Nulde
De romp van het Meisje van Nulde spoelde in 2001 aan op Strand Nulde, bij het Gelderse Putten. Omdat haar identiteit maandenlang niet bekend was, werd ze naar de vindplaats vernoemd. Na lang onderzoek bleek het uiteindelijk om de 4-jarige Rowena Rikkers te gaan, die door langdurige en stelselmatige mishandeling om het leven was gekomen. Mike J. zaagde haar lichaampje daarna in stukken en dumpte de lichaamsdelen in onder andere het Veluwemeer. In 2003 werd Mike J. veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs. De tbs ging in 2009 in.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen