Overslaan en naar de inhoud gaan

Moordenaar Meisje van Nulde weigert Maastrichtse woning

Geplaatst opmaandag 1 juli 2019 - 16:13

Mike J, de man die in 2001 het Meisje van Nulde doodde, is een woning aangeboden in Maastricht.

Die heeft hij afgewezen omdat hij bang was voor ophef, zo zei hij maandag voor de rechtbank in Zutphen.

Aïcha
In de Maastrichtse wijk Amby ontstond dit voorjaar commotie over de woning die de uit Syrië teruggekeerde Aïcha daar was toegewezen. Die rel heeft J. afgeschrikt. "Hoe gaan ze dat bij mij dan doen? Ik zag mijn woning al voorbijkomen in de media", zei Mike J. tegen de rechters.

Lees ook: Onrust in Maastrichtse wijk om komst 'jihadbruid' Aïcha

TBS
Mike J. verscheen maandag voor de rechter omdat justitie zijn tbs-maatregelen met twee jaar wil verlengen. Tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum, waar hij volgens dagblad De Stentor wordt behandeld, wilde zijn tbs eerder met één jaar verlengen. Maar omdat hij de laatste tijd weigerde mee te werken - onder andere om te gaan resocialiseren in Maastricht - werd dat bijgesteld naar twee jaar.

Meisje van Nulde
De romp van het Meisje van Nulde spoelde in 2001 aan op Strand Nulde, bij het Gelderse Putten. Omdat haar identiteit maandenlang niet bekend was, werd ze naar de vindplaats vernoemd. Na lang onderzoek bleek het uiteindelijk om de 4-jarige Rowena Rikkers te gaan, die door langdurige en stelselmatige mishandeling om het leven was gekomen. Mike J. zaagde haar lichaampje daarna in stukken en dumpte de lichaamsdelen in onder andere het Veluwemeer. In 2003 werd Mike J. veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs. De tbs ging in 2009 in.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen