Overslaan en naar de inhoud gaan

Moordenaar Meisje van Nulde weigert Maastrichtse woning

Geplaatst opmaandag 1 juli 2019 - 16:13

Mike J, de man die in 2001 het Meisje van Nulde doodde, is een woning aangeboden in Maastricht.

Die heeft hij afgewezen omdat hij bang was voor ophef, zo zei hij maandag voor de rechtbank in Zutphen.

Aïcha
In de Maastrichtse wijk Amby ontstond dit voorjaar commotie over de woning die de uit Syrië teruggekeerde Aïcha daar was toegewezen. Die rel heeft J. afgeschrikt. "Hoe gaan ze dat bij mij dan doen? Ik zag mijn woning al voorbijkomen in de media", zei Mike J. tegen de rechters.

Lees ook: Onrust in Maastrichtse wijk om komst 'jihadbruid' Aïcha

TBS
Mike J. verscheen maandag voor de rechter omdat justitie zijn tbs-maatregelen met twee jaar wil verlengen. Tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum, waar hij volgens dagblad De Stentor wordt behandeld, wilde zijn tbs eerder met één jaar verlengen. Maar omdat hij de laatste tijd weigerde mee te werken - onder andere om te gaan resocialiseren in Maastricht - werd dat bijgesteld naar twee jaar.

Meisje van Nulde
De romp van het Meisje van Nulde spoelde in 2001 aan op Strand Nulde, bij het Gelderse Putten. Omdat haar identiteit maandenlang niet bekend was, werd ze naar de vindplaats vernoemd. Na lang onderzoek bleek het uiteindelijk om de 4-jarige Rowena Rikkers te gaan, die door langdurige en stelselmatige mishandeling om het leven was gekomen. Mike J. zaagde haar lichaampje daarna in stukken en dumpte de lichaamsdelen in onder andere het Veluwemeer. In 2003 werd Mike J. veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs. De tbs ging in 2009 in.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen