Overslaan en naar de inhoud gaan

Moord tennisleraar Heerlen: nieuw dna-onderzoek onmogelijk

Geplaatst opzaterdag 19 januari 2019 - 11:44

Nieuw dna-onderzoek in de moordzaak van de Heerlense tennisleraar Patrick van der Bolt is onmogelijk.

De sporen die in het huis van de 36-jarige man werden veiliggesteld zijn namelijk opgebruikt. Dat meldt het onderzoeksprogramma Argos zaterdag.

De 36-jarige Van der Bolt overleed op Tweede Kerstdag 2002. Hij werd dood gevonden in zijn appartement in Heerlen. Hij was door geweld om het leven gebracht.

Kogelhuls
Op een kogelhuls werd in 2002 een kleine hoeveelheid dna gevonden. Met dat materiaal werd een gedeeltelijk dna-profiel gemaakt. Om nu met nieuwe technieken een volledig profiel te maken is er te weinig materiaal.

Verdachte gepakt
Onder meer de ex van zijn toenmalige vriendin was verdachte in de zaak. Hij zat een tijdje in de cel, maar het gevonden dna matchte niet met dat van hem. Hij werd daarom niet voor de rechter gebracht.

Lees ook: 'Tips Heerlense cold case bleven jaren in de la liggen'

Verbaasd en boos
Het onderzoeksprogramma Argos heeft in het verleden regelmatig aandacht besteed aan de tot nu toe onopgeloste moordzaak. In het programma spreekt broer Ron van der Bolt zijn verbazing en boosheid uit.

Aan het lijntje
"In 2010 heeft justitie ons gemeld dat dna-materiaal uit de woning van Patrick voor een deel was veiliggesteld in afwachting van nieuwe technieken", vertelt Van der Bolt. "Waarom hebben ze ons acht jaar aan het lijntje gehouden?"

Lees ook: Cold case-nabestaanden hoopvol na nieuws Nicky Verstappen

Ander beeld
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt in een reactie dat ze een ander beeld hebben bij hun gesprek met de broer van de vermoorde Patrick. Voor justitie is er geen aanleiding de cold case zaak opnieuw te openen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen