Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Moord tennisleraar Heerlen: nieuw dna-onderzoek onmogelijk

Geplaatst opzaterdag 19 januari 2019 - 11:44

Nieuw dna-onderzoek in de moordzaak van de Heerlense tennisleraar Patrick van der Bolt is onmogelijk.

De sporen die in het huis van de 36-jarige man werden veiliggesteld zijn namelijk opgebruikt. Dat meldt het onderzoeksprogramma Argos zaterdag.

De 36-jarige Van der Bolt overleed op Tweede Kerstdag 2002. Hij werd dood gevonden in zijn appartement in Heerlen. Hij was door geweld om het leven gebracht.

Kogelhuls
Op een kogelhuls werd in 2002 een kleine hoeveelheid dna gevonden. Met dat materiaal werd een gedeeltelijk dna-profiel gemaakt. Om nu met nieuwe technieken een volledig profiel te maken is er te weinig materiaal.

Verdachte gepakt
Onder meer de ex van zijn toenmalige vriendin was verdachte in de zaak. Hij zat een tijdje in de cel, maar het gevonden dna matchte niet met dat van hem. Hij werd daarom niet voor de rechter gebracht.

Lees ook: 'Tips Heerlense cold case bleven jaren in de la liggen'

Verbaasd en boos
Het onderzoeksprogramma Argos heeft in het verleden regelmatig aandacht besteed aan de tot nu toe onopgeloste moordzaak. In het programma spreekt broer Ron van der Bolt zijn verbazing en boosheid uit.

Aan het lijntje
"In 2010 heeft justitie ons gemeld dat dna-materiaal uit de woning van Patrick voor een deel was veiliggesteld in afwachting van nieuwe technieken", vertelt Van der Bolt. "Waarom hebben ze ons acht jaar aan het lijntje gehouden?"

Lees ook: Cold case-nabestaanden hoopvol na nieuws Nicky Verstappen

Ander beeld
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt in een reactie dat ze een ander beeld hebben bij hun gesprek met de broer van de vermoorde Patrick. Voor justitie is er geen aanleiding de cold case zaak opnieuw te openen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen