Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Moord tennisleraar Heerlen: nieuw dna-onderzoek onmogelijk

Geplaatst opzaterdag 19 januari 2019 - 11:44

Nieuw dna-onderzoek in de moordzaak van de Heerlense tennisleraar Patrick van der Bolt is onmogelijk.

De sporen die in het huis van de 36-jarige man werden veiliggesteld zijn namelijk opgebruikt. Dat meldt het onderzoeksprogramma Argos zaterdag.

De 36-jarige Van der Bolt overleed op Tweede Kerstdag 2002. Hij werd dood gevonden in zijn appartement in Heerlen. Hij was door geweld om het leven gebracht.

Kogelhuls
Op een kogelhuls werd in 2002 een kleine hoeveelheid dna gevonden. Met dat materiaal werd een gedeeltelijk dna-profiel gemaakt. Om nu met nieuwe technieken een volledig profiel te maken is er te weinig materiaal.

Verdachte gepakt
Onder meer de ex van zijn toenmalige vriendin was verdachte in de zaak. Hij zat een tijdje in de cel, maar het gevonden dna matchte niet met dat van hem. Hij werd daarom niet voor de rechter gebracht.

Lees ook: 'Tips Heerlense cold case bleven jaren in de la liggen'

Verbaasd en boos
Het onderzoeksprogramma Argos heeft in het verleden regelmatig aandacht besteed aan de tot nu toe onopgeloste moordzaak. In het programma spreekt broer Ron van der Bolt zijn verbazing en boosheid uit.

Aan het lijntje
"In 2010 heeft justitie ons gemeld dat dna-materiaal uit de woning van Patrick voor een deel was veiliggesteld in afwachting van nieuwe technieken", vertelt Van der Bolt. "Waarom hebben ze ons acht jaar aan het lijntje gehouden?"

Lees ook: Cold case-nabestaanden hoopvol na nieuws Nicky Verstappen

Ander beeld
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt in een reactie dat ze een ander beeld hebben bij hun gesprek met de broer van de vermoorde Patrick. Voor justitie is er geen aanleiding de cold case zaak opnieuw te openen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen