Overslaan en naar de inhoud gaan

Moord tennisleraar Heerlen: nieuw dna-onderzoek onmogelijk

Geplaatst opzaterdag 19 januari 2019 - 11:44

Nieuw dna-onderzoek in de moordzaak van de Heerlense tennisleraar Patrick van der Bolt is onmogelijk.

De sporen die in het huis van de 36-jarige man werden veiliggesteld zijn namelijk opgebruikt. Dat meldt het onderzoeksprogramma Argos zaterdag.

De 36-jarige Van der Bolt overleed op Tweede Kerstdag 2002. Hij werd dood gevonden in zijn appartement in Heerlen. Hij was door geweld om het leven gebracht.

Kogelhuls
Op een kogelhuls werd in 2002 een kleine hoeveelheid dna gevonden. Met dat materiaal werd een gedeeltelijk dna-profiel gemaakt. Om nu met nieuwe technieken een volledig profiel te maken is er te weinig materiaal.

Verdachte gepakt
Onder meer de ex van zijn toenmalige vriendin was verdachte in de zaak. Hij zat een tijdje in de cel, maar het gevonden dna matchte niet met dat van hem. Hij werd daarom niet voor de rechter gebracht.

Lees ook: 'Tips Heerlense cold case bleven jaren in de la liggen'

Verbaasd en boos
Het onderzoeksprogramma Argos heeft in het verleden regelmatig aandacht besteed aan de tot nu toe onopgeloste moordzaak. In het programma spreekt broer Ron van der Bolt zijn verbazing en boosheid uit.

Aan het lijntje
"In 2010 heeft justitie ons gemeld dat dna-materiaal uit de woning van Patrick voor een deel was veiliggesteld in afwachting van nieuwe technieken", vertelt Van der Bolt. "Waarom hebben ze ons acht jaar aan het lijntje gehouden?"

Lees ook: Cold case-nabestaanden hoopvol na nieuws Nicky Verstappen

Ander beeld
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt in een reactie dat ze een ander beeld hebben bij hun gesprek met de broer van de vermoorde Patrick. Voor justitie is er geen aanleiding de cold case zaak opnieuw te openen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen