Overslaan en naar de inhoud gaan

Moord in Roermond wordt doodslag bij Hof

Geplaatst opdinsdag 2 februari 2016 - 17:34

Tien jaar cel voor doodslag. Dat vonnis heeft het hof in Den Bosch uitgesproken tegen Roermondenaar Samir S. die in 2011 de nieuwe vriend van zijn ex in haar woning doodstak met een mes.

S. werd eerder door de rechtbank tot 12 jaar en vervolgens door het gerechtshof tot 13 jaar cel veroordeeld, omdat beide keren moord bewezen werd geacht.

Ongeluk
De Hoge Raad oordeelde in 2014 echter dat het hof de zaak over moest doen, omdat het onvoldoende had gemotiveerd dat S. met voorbedachte rade handelde. I
n het nieuwe vonnis wordt dat niet bewezen geacht, reden waarom S. nu voor doodslag is veroordeeld. Samir S heeft zelf steeds ontkend en kwam in 2015 plots met de verklaring dat zijn ex-vriendin Hessam Lajevardi -per ongeluk- met een mes zou hebben gestoken.

Lees ook: Samir S. wijst ex-vriendin aan als verdachte

Opwelling
Voor het hof is het duidelijk dat S. de dader is, maar het is niet uit te sluiten dat hij in een opwelling heeft gehandeld zonder de consequenties van zijn daad te overzien, aldus het vonnis..

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Met benzine overgoten vrouw steekt belager neer: geen straf
Rechtbank Maastricht kraakt onderzoek naar steekpartij
Sittardenaar schuldig aan doodslag, 40 maanden cel
Well Drugslab Drugs
Drie keer vier jaar cel voor drugslab Well
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen