Overslaan en naar de inhoud gaan

Moord in Roermond wordt doodslag bij Hof

Geplaatst opdinsdag 2 februari 2016 - 17:34

Tien jaar cel voor doodslag. Dat vonnis heeft het hof in Den Bosch uitgesproken tegen Roermondenaar Samir S. die in 2011 de nieuwe vriend van zijn ex in haar woning doodstak met een mes.

S. werd eerder door de rechtbank tot 12 jaar en vervolgens door het gerechtshof tot 13 jaar cel veroordeeld, omdat beide keren moord bewezen werd geacht.

Ongeluk
De Hoge Raad oordeelde in 2014 echter dat het hof de zaak over moest doen, omdat het onvoldoende had gemotiveerd dat S. met voorbedachte rade handelde. I
n het nieuwe vonnis wordt dat niet bewezen geacht, reden waarom S. nu voor doodslag is veroordeeld. Samir S heeft zelf steeds ontkend en kwam in 2015 plots met de verklaring dat zijn ex-vriendin Hessam Lajevardi -per ongeluk- met een mes zou hebben gestoken.

Lees ook: Samir S. wijst ex-vriendin aan als verdachte

Opwelling
Voor het hof is het duidelijk dat S. de dader is, maar het is niet uit te sluiten dat hij in een opwelling heeft gehandeld zonder de consequenties van zijn daad te overzien, aldus het vonnis..

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Met benzine overgoten vrouw steekt belager neer: geen straf
Rechtbank Maastricht kraakt onderzoek naar steekpartij
Sittardenaar schuldig aan doodslag, 40 maanden cel
Well Drugslab Drugs
Drie keer vier jaar cel voor drugslab Well
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen