Overslaan en naar de inhoud gaan

Moord op Marokkanen in Venray: hoe zat het ook alweer?

Geplaatst opwoensdag 1 februari 2017 - 11:27

Geert G. verschijnt woensdag weer voor de rechter voor de moord op Karim Fourkour en Fouad Bendella. Een kleine twee jaar nadat hoofdverdachte Lau Geeraets zelfmoord pleegde.

Het tweetal werd in april 2015 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf (Lau Geeraets) en 30 jaar (Geert G.) voor de moord op de twee Marokkanen. Maar wat gebeurde er precies op die 11e mei van 2006?

04:19 uur
De 23-jarige Fouad Bendella en de 19-jarige Karim Fourkour zijn in de nacht van 10 op 11 mei 2006 van plan om een hennepkwekerij in Venray leeg te halen. Dat lijkt een eenvoudige klus, maar wat het tweetal niet weet is dat er camera's in de loods hangen die reageren op beweging. Meteen nadat ze de loods binnengaan, krijgt Geert G. dan ook een melding op zijn telefoon. Hij belt Lau Geeraets thuis op en vervolgens rijden ze allebei in afzonderlijke auto's richting de hennepkwekerij. Onderweg bellen ze met elkaar. Saillant detail: Lau Geeraets wordt daarbij om 04:19 uur bij Venlo geflitst omdat hij te hard rijdt.

Lau Geeraets bij de reconstructie van de Venrayse moordzaak.
Foto: L1

04:30 uur
Lau en Geert zijn inmiddels gearriveerd bij de hennepkwekerij. Daar gaat het mis. Geert G., die al iets eerder te plekke is, vertelt Lau Geeraets dat er mannen in de loods zijn. Lau Geeraets pakt daarop een vuurwapen en geeft ook zijn compagnon een geweer. Rond 04:50 uur gaan ze de loods daadwerkelijk binnen.

Tussen 04:50 en 05:02 uur
Er wordt geschoten. Een van de Marokkanen wordt daarbij in de rechterarm geraakt. Vervolgens lopen Lau en Geert door. Ze treffen Fouad Bendella en Karim Fourkour aan. Eén van hen is gewond, de ander is aan het bellen. Lau G. loopt naar het tweetal toe en schiet in totaal drie keer. Hij vermoordt de twee Marokkaanse jongens. Hij doet dat in beide gevallen met een nekschot.

05:02 uur
Lau Geeraets en Geert G. vertrekken uit Venray en rijden naar Tegelen. Allebei via verschillende routes. Onderweg belt het tweetal meermaals met elkaar. Iets voor 05:27 uur arriveren Lau Geeraets en Geert G. in Tegelen. Samen rijden ze vanuit daar naar het Duitse Brüggen-Bracht, waar Geeraets woont. Daar wisselen ze van auto waarna ze terug naar Tegelen rijden en vervolgens afzonderlijk weer naar de loods in Venray. Geert G. in een bus. Om 07:41 uur gaan de twee de loods weer in.

07:41
Lau Geeraets en Geert G. halen de lichamen van Fouad Bendella en Karim Fourkour uit de loods en laden ze in de bus. Geert G. rijdt die vervolgens naar Tegelen, Geeraets gaat diezelfde kant op met een andere auto. In Tegelen stuurt Geeraets drie andere personen en Geert G. terug naar de loods in Venray om die leeg te ruimen en de hennepplanten nog snel te oogsten. Daar beginnen de mannen om 09:19 uur mee.

Het onderzoek bij de woning van Geeraets
Foto: Archief L1

Middag
Wanneer Geert G. weer terug is in Tegelen gaat hij samen met Geeraets op zoek naar een plek om Karim Fourkour en Fouad Bendella te begraven. Het tweetal bekijkt meerdere locaties en Geeraets besluit uiteindelijk dat de twee Marokkaanse jongens in een bos in Arcen begraven moeten worden. Lau en Geert dumpen de lijken in het graf en wissen daarna hun sporen; de bus waarmee de lichamen vervoerd zijn, wordt in brand gestoken.

2014
Het duurt uiteindelijk tot mei 2014 voordat de lichamen van
Karim Fourkour en Fouad Bendella in Arcen gevonden worden.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geen DNA van Lau Geeraets op kogelhulzen
DNA op kogelhulzen ook niet van Geert G.
Lau Geeraets en Geert G. bezochten 'graf' Marokkanen
Nabestaanden Fourkour en Bendella doen verhaal nog niet
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen