Overslaan en naar de inhoud gaan

Moord Lahnstein: verdachten wijzen naar elkaar

Geplaatst opdonderdag 22 augustus 2019 - 15:48

Verdachte Perparim S. wijst medeverdachte Mario Z. uit Luik aan als moordenaar van Soufian Lahnstein.

Daarmee staat zijn verklaring lijnrecht tegenover de versie van Z., die juist de Albanees aanwijst als schutter.

Drugsdeal
Volgens S. kregen de Belg en Lahnstein in de auto ruzie tijdens een drugsdeal. Daarbij zou Lahnstein klappen hebben uitgedeeld omdat de inhoud van een zakje verdovende middelen op de grond van de auto was gevallen. Dit leidde tot een vechtpartij op straat. Hierbij stak Lahnstein met een schaar en sloeg Z. met de achterkant van een pistool. Later werd er ook geschoten. Dat verklaarde de Albanees tijdens de rechtszaak in Roermond.

Wegrennen
Volgens de verklaring van Z. had S. op de Oeverwal ruzie gekregen met het slachtoffer waarbij een schot viel. Uiteindelijke rende Lahnstein weg. S. ging in de achtervolging en schoot tijdens de achtervolging nog twee keer.

De officier van Justitie maakt vrijdag de eisen bekend in de zaak. Lahnstein werd op 1 decemer 2013 op de Oeverwal in Maastricht doodgeschoten.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen