Overslaan en naar de inhoud gaan

Moord Lahnstein: verdachten wijzen naar elkaar

Geplaatst opdonderdag 22 augustus 2019 - 15:48

Verdachte Perparim S. wijst medeverdachte Mario Z. uit Luik aan als moordenaar van Soufian Lahnstein.

Daarmee staat zijn verklaring lijnrecht tegenover de versie van Z., die juist de Albanees aanwijst als schutter.

Drugsdeal
Volgens S. kregen de Belg en Lahnstein in de auto ruzie tijdens een drugsdeal. Daarbij zou Lahnstein klappen hebben uitgedeeld omdat de inhoud van een zakje verdovende middelen op de grond van de auto was gevallen. Dit leidde tot een vechtpartij op straat. Hierbij stak Lahnstein met een schaar en sloeg Z. met de achterkant van een pistool. Later werd er ook geschoten. Dat verklaarde de Albanees tijdens de rechtszaak in Roermond.

Wegrennen
Volgens de verklaring van Z. had S. op de Oeverwal ruzie gekregen met het slachtoffer waarbij een schot viel. Uiteindelijke rende Lahnstein weg. S. ging in de achtervolging en schoot tijdens de achtervolging nog twee keer.

De officier van Justitie maakt vrijdag de eisen bekend in de zaak. Lahnstein werd op 1 decemer 2013 op de Oeverwal in Maastricht doodgeschoten.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen