Osama I. steekpartij Maastricht

Osama I. verschaft geen inzicht in motieven

De 40-jarige Osama I., verdacht van twee gruwelijke moorden in Maastricht, heeft tijdens de eerste dag van zijn zaak in hoger beroep weinig tot geen inzicht gegeven in zijn motieven.

dode vrouw in woning Maastricht Minister Talmastraat - 10 september 2020
Henk (57) deed zelfmoordpoging na doden echtgenote

Henk V. (57) heeft geprobeerd uit het leven te stappen, nadat hij zijn vrouw om het leven bracht. De Maastrichtenaar bleef echter in leven en zit nu vast op verdenking van de moord op zijn echtgenote.

Osama I. steekpartij moord Maastricht
Proces moorden Maastricht in hoger beroep voor hof

Het gerechtshof in Den Bosch behandelt vanaf woensdag de strafzaak in hoger beroep tegen de 40-jarige Osama I., die vorig jaar is veroordeeld tot 24 jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens - onder meer - twee moorden in Maastricht.

Dode bij steekpartij Venlo (29 aug / 30 aug 2020)
Verdachte moedermoord Venlo naar Pieter Baan Centrum

Het Pieter Baan Centrum gaat onderzoek doen naar de 25-jarige man die er van wordt verdacht eind augustus in Venlo zijn moeder te hebben vermoord.

Nicky Verstappen
Ook justitie in zaak-Nicky Verstappen in hoger beroep

Niet alleen advocaat Gerald Roethoef, maar ook het Openbaar Ministerie (OM) gaat in de zaak-Nicky Verstappen in hoger beroep.

Steekpartij steekincident Dommelstraat Heerlen (17 nov 2019)
Jeffrey stak broer dood: justitie wil 8 jaar cel

Jeffrey van de V. (31) stak in de herfst van 2019 zijn broer Rick dood. "Een vreselijk ongeluk", vertelde hij dinsdag tijdens zijn proces. Justitie vindt dat hij desondanks acht jaar moet de gevangenis in moet.

Schietpartij Geleen Rijksweg Zuid Doy S. (28 april 2018)
Definitief geen gevangenisstraf voor doodschieten buurman

Doy S. (38) en Robert E. (31) hoeven definitief niet meer terug naar de gevangenis. Het duo zat celstraffen uit van respectievelijk acht en zes jaar voor een dodelijke burenruzie in Geleen op 22 april 2018.

ANP-351565159
Rechtbank veroordeelt Jos Brech tot celstraf van 12,5 jaar

Jos Brech is tot twaalf jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het ontvoeren en misbruiken van Nicky Verstappen, waardoor de jongen in augustus 1998 op de Brunssummerheide om het leven kwam.

ANP-423311200
Uitspraak in zaak Nicky: volg het live vanaf 13:30 uur

Het vonnis in de zaak Nicky Verstappen vormt het voorlopige slotstuk van de jarenlange nachtmerrie waarin zijn nabestaanden leven. Zij knokken al sinds 1998 voor gerechtigheid voor hun Nicky.

Schietpartij Geleen Rijksweg Zuid Doy S. (28 april 2018)
Oorlogsveteraan die buurman doodschoot, is plots vrij man

Het Hof in Den Bosch heeft besloten Doy S. (38) en Robert E. (31) per direct vrij te laten. Zij zaten vast en werden zelfs veroordeeld voor de dood van Radjan Kalicharan uit Geleen, maar donderdag mocht het duo plots naar huis.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten