Overslaan en naar de inhoud gaan

Mook en Middelaar kaart ongenoegen Maaslijn-problemen aan

Geplaatst opdonderdag 31 januari 2019 - 15:32

Het gemeentebestuur van Mook en Middelaar gaat een brief schrijven aan het provinciebestuur over de aanhoudende problemen op de Maaslijn.

Dat is de spoorverbinding tussen Roermond en Nijmegen die onder meer stopt op station Mook-Molenhoek.

Doodzonde
Het college van B&W geeft met de brief uitvoering aan een unaniem aangenomen motie van de gemeenteraad van Mook en Middelaar. Die riep op tot het schrijven van een 'krachtige brief'. De raad noemt het een 'doodzonde' dat de reizigers niet centraal staan bij de partijen die aan tafel zitten over de Maaslijn. Ook is ze er bezorgd over dat de elektrificatie van de Maaslijn opnieuw is uitgesteld, nu tot eind 2023.

Lees ook: Mackus wil niets zeggen over tekort Maaslijn​

Naar elkaar wijzen
Daarom gaat de politiek in Mook en Middelaar aandringen op goede oplossingen op korte termijn waarbij de betrokken partijen 'moeten ophouden met naar elkaar te wijzen'. De brief wordt behalve aan de provincie Limburg dan ook verstuurd aan de provincies Noord-Brabant en Gelderland, spoorbeheerder ProRail, D66-staatssecretaris Stientje van Veldhoven, de Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en vervoerder Arriva.

Lees ook: Treinverkeer op Maaslijn urenlang plat door storing

Succesvolle petitie
Op de Maaslijn doen zich vaak vertragingen en storingen voor. Ook vallen treinen geregeld uit en zijn ze overvol. Begin deze maand startten studenten van ROC Nijmegen nog een succesvolle petitie voor beter openbaar vervoer op de Maaslijn. Die is inmiddels meer dan 3000 keer ondertekend.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen