Overslaan en naar de inhoud gaan

Mook en Middelaar hekelt uitspraak Rutte over vluchtelingen

Geplaatst opwoensdag 18 april 2018 - 7:20

Mook en Middelaar is het niet eens met de uitspraak van minister-president Mark Rutte dat vluchtelingen met een verblijfsstatus achteraan de rij moeten sluiten voor een huurwoning.

Het college heeft daarom een brief gestuurd naar gedeputeerde Daan Prevoo in de hoop steun te krijgen van de provincie Limburg, schrijft De Gelderlander.

Complimenten
De gemeente kreeg eerder nog complimenten van de premier voor de snelle opvang van vluchtelingen, aldus de krant. In een verkiezingsdebat vorige maand reageerde Rutte dat gemeenten de statushouders bij wachtlijsten wat hem betreft geen voorrang moeten geven.

Grote problemen
Dat is tegen het zere been van Mook en Middelaar. "Als we doen wat hij zegt, komen we in Nederland in grote problemen", zegt burgemeester Willem Gradisen tegen De Gelderlander.

Zelf bepalen
Het kabinet heeft overigens de voorrang voor vluchtelingen met een verblijfsstatus geschrapt. Het is nu aan gemeenten zelf om te bepalen of deze woningzoekenden voorrang krijgen. Mook zorgde er vorig jaar voor dat meer statushouders in een huis konden wonen. Dat kwam omdat woningcorporatie Destion ze sneller dan andere woningzoekenden een woning gaf.

De provincie heeft nog geen reactie gegeven op de brief.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen