Overslaan en naar de inhoud gaan

Mooiste vondsten van amateur-archeologen bekroond

Geplaatst opvrijdag 4 november 2016 - 16:57

Het handvat van een Romeins vouwmes, gevonden in Herkenbosch, is in Heerlen tijdens het nationale jaarlijkse archeologiecongres De Reuvensdagen uitgeroepen tot mooiste vondst van een Limburgse amateur-archeoloog.

Het mes is gevonden door amateur-archeoloog Rens Dormans uit Sittard.

Scherf en schat
De gemeente Heerlen riep mensen in mei op om hun mooiste archeologische vondst te laten zien onder het motto Tussen scherf en schat. De mooiste voorwerpen zijn tentoongesteld in het Thermenmuseum Heerlen. De twee andere amateur-topvondsten waren een pijlpunt van Bart Schuyer uit Heerlen-Welten en een sabel uit 1784 gevonden door Suzanne Schlijpen uit Heerlen.

De Reuvensdagen zijn nog tot en met zaterdag. Het is de derde keer dat de jaarlijkse bijeenkomst van Nederlandse archeologen in Limburg wordt gehouden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Thermenmuseum Heerlen
Resten Romeins badhuis Heerlen binnenkort op video
Video: tussen scherf en schat (22 mei 2016)
Archeologiedag in Heerlen trekt tientallen bezoekers
Thermenmuseum Heerlen
Heerlen ziet af van verzelfstandiging Historisch Goud
Resten Romeins badhuis in Heerlen opgeknapt
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen