Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mooiste delen van Limburg samen als Grenspark

Geplaatst opdonderdag 15 september 2016 - 17:34

Het zijn de plekken waar Limburg op zijn mooist is. Heuvels en holle wegen in het zuiden. Zandduinen en uitgestrekte bossen in het noorden.

In de nationale parken Maasduinen en Meinweg en het nationaal landschap Zuid-Limburg komen bezoekers voor de pracht van landschap, dieren en planten.

Vanaf donderdag gaan die nationale parken samen aan de weg timmeren als Grenspark Limburg. Onder die noemer hebben ze zich kandidaat gesteld voor de verkiezing van het mooiste natuurgebied van Nederland.

Duitse bezoekers
Volgens Ricardo Offermanns, voorzitter van nationaal park de Meinweg, gaan de drie organisaties activiteiten op elkaar gaan afstemmen en gezamenlijk promotie voeren om toeristen te trekken. De parken hopen vooral op meer Duitse bezoekers.

Bidbook
​Maasduinen, Meinweg en Zuid-Limburg hebben een gezamenlijk bidbook ingediend bij het Ministerie van Economische Zaken en stellen zich gezamenlijk kandidaat voor de verkiezing van het mooiste natuurgebied. Het gebied dat die prijs wint,ontvangt 100.000 euro om de kwaliteit en toegankelijkheid te vergroten. Bovendien gaat het ministerie helpen bij de internationale promotie van het park.

Stemmen
Een vakjury nomineert een aantal nationale parken, vervolgens mag het publiek tussen 10 en 31 oktober stemmen.
Het nationaal park de Groote Peel doet niet mee aan het gezamenlijk plan voor Grenspark Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vrees voor toekomst nationale parken in Limburg
Grenspark Limburg genomineerd voor Mooiste Natuurgebied
‘Wild zwijn ook buiten Meinweg tolereren’
Veerooster Vee Dieren Rooster
Brandweer redt paard uit wildrooster in Herkenbosch
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen