Overslaan en naar de inhoud gaan

Mooiste delen van Limburg samen als Grenspark

Geplaatst opdonderdag 15 september 2016 - 17:34

Het zijn de plekken waar Limburg op zijn mooist is. Heuvels en holle wegen in het zuiden. Zandduinen en uitgestrekte bossen in het noorden.

In de nationale parken Maasduinen en Meinweg en het nationaal landschap Zuid-Limburg komen bezoekers voor de pracht van landschap, dieren en planten.

Vanaf donderdag gaan die nationale parken samen aan de weg timmeren als Grenspark Limburg. Onder die noemer hebben ze zich kandidaat gesteld voor de verkiezing van het mooiste natuurgebied van Nederland.

Duitse bezoekers
Volgens Ricardo Offermanns, voorzitter van nationaal park de Meinweg, gaan de drie organisaties activiteiten op elkaar gaan afstemmen en gezamenlijk promotie voeren om toeristen te trekken. De parken hopen vooral op meer Duitse bezoekers.

Bidbook
​Maasduinen, Meinweg en Zuid-Limburg hebben een gezamenlijk bidbook ingediend bij het Ministerie van Economische Zaken en stellen zich gezamenlijk kandidaat voor de verkiezing van het mooiste natuurgebied. Het gebied dat die prijs wint,ontvangt 100.000 euro om de kwaliteit en toegankelijkheid te vergroten. Bovendien gaat het ministerie helpen bij de internationale promotie van het park.

Stemmen
Een vakjury nomineert een aantal nationale parken, vervolgens mag het publiek tussen 10 en 31 oktober stemmen.
Het nationaal park de Groote Peel doet niet mee aan het gezamenlijk plan voor Grenspark Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Grenspark Limburg genomineerd voor Mooiste Natuurgebied
Vrees voor toekomst nationale parken in Limburg
Bosbrand natuurbrand Wellerlooi 1 jun 2020
Veiligheidsregio vervangt bomen tegen bosbranden
Nationaal Park De Groote Peel in Ospel
Extra geld voor Groote Peel, Maasduinen en Meinweg
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen