Overslaan en naar de inhoud gaan

Mooie finish voor Peuter4daagse Zuid-Limburg

Geplaatst opvrijdag 11 juni 2021 - 16:13

Zo'n 5500 peuters uit Zuid-Limburg finishten vrijdag tijdens de Peuter4daagse Zuid-Limburg. De afgelopen week liepen ze elke dag minimaal een kwartier samen op het schoolplein.

De wandelvierdaagse voor 2- tot 4-jarigen is een initiatief van Peuteropvang Heerlen. Dit jaar was de vijfde editie van het evenement, dat inmiddels in zestien gemeenten in Zuid-Limburg plaatsvindt.

Video: L1

Belang van bewegen
Het project is bedoeld om peuters al vroeg te laten zien hoe belangrijk bewegen is, zo zegt Jorn van Harwegen den Breems van de organisatie. Dan gaat het volgens hem niet alleen maar over hun gewicht, maar ook over de geestelijke ontwikkeling van een kind. "Ik denk dat peuters uit zichzelf wel genoeg bewegen, maar het kan zeker geen kwaad om er op deze manier extra aandacht aan te schenken."

Feestje
Een van de scholen die meedeed, was peutercentrum Kerenshöfke in Stein. Daar werd de vierdaagse net als in andere plaatsen feestelijk afgesloten. De peuters kregen een medaille en ook was er muziek en werd er gedanst. Volgens juf Isaura Bastiaans hebben de kinderen van het wandelen genoten. "Ze zijn nu niet zo spraakzaam, maar met de groep samen wandelen vinden ze echt leuk." Ook hoorde ze positieve geluiden van de ouders. "Die zeggen dat hun kinderen lekker moe thuiskomen, dus dat vinden ze prima", zegt ze lachend.

De Peuter4daagse Zuid-Limburg is mede mogelijk gemaakt door onder meer Huis voor de Sport Limburg, GGD Zuid-Limburg en de Provincie Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen