Overslaan en naar de inhoud gaan

Mooie finish voor Peuter4daagse Zuid-Limburg

Geplaatst opvrijdag 11 juni 2021 - 16:13

Zo'n 5500 peuters uit Zuid-Limburg finishten vrijdag tijdens de Peuter4daagse Zuid-Limburg. De afgelopen week liepen ze elke dag minimaal een kwartier samen op het schoolplein.

De wandelvierdaagse voor 2- tot 4-jarigen is een initiatief van Peuteropvang Heerlen. Dit jaar was de vijfde editie van het evenement, dat inmiddels in zestien gemeenten in Zuid-Limburg plaatsvindt.

Video: L1

Belang van bewegen
Het project is bedoeld om peuters al vroeg te laten zien hoe belangrijk bewegen is, zo zegt Jorn van Harwegen den Breems van de organisatie. Dan gaat het volgens hem niet alleen maar over hun gewicht, maar ook over de geestelijke ontwikkeling van een kind. "Ik denk dat peuters uit zichzelf wel genoeg bewegen, maar het kan zeker geen kwaad om er op deze manier extra aandacht aan te schenken."

Feestje
Een van de scholen die meedeed, was peutercentrum Kerenshöfke in Stein. Daar werd de vierdaagse net als in andere plaatsen feestelijk afgesloten. De peuters kregen een medaille en ook was er muziek en werd er gedanst. Volgens juf Isaura Bastiaans hebben de kinderen van het wandelen genoten. "Ze zijn nu niet zo spraakzaam, maar met de groep samen wandelen vinden ze echt leuk." Ook hoorde ze positieve geluiden van de ouders. "Die zeggen dat hun kinderen lekker moe thuiskomen, dus dat vinden ze prima", zegt ze lachend.

De Peuter4daagse Zuid-Limburg is mede mogelijk gemaakt door onder meer Huis voor de Sport Limburg, GGD Zuid-Limburg en de Provincie Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen