Overslaan en naar de inhoud gaan

Mooie finish voor Peuter4daagse Zuid-Limburg

Geplaatst opvrijdag 11 juni 2021 - 16:13

Zo'n 5500 peuters uit Zuid-Limburg finishten vrijdag tijdens de Peuter4daagse Zuid-Limburg. De afgelopen week liepen ze elke dag minimaal een kwartier samen op het schoolplein.

De wandelvierdaagse voor 2- tot 4-jarigen is een initiatief van Peuteropvang Heerlen. Dit jaar was de vijfde editie van het evenement, dat inmiddels in zestien gemeenten in Zuid-Limburg plaatsvindt.

Video: L1

Belang van bewegen
Het project is bedoeld om peuters al vroeg te laten zien hoe belangrijk bewegen is, zo zegt Jorn van Harwegen den Breems van de organisatie. Dan gaat het volgens hem niet alleen maar over hun gewicht, maar ook over de geestelijke ontwikkeling van een kind. "Ik denk dat peuters uit zichzelf wel genoeg bewegen, maar het kan zeker geen kwaad om er op deze manier extra aandacht aan te schenken."

Feestje
Een van de scholen die meedeed, was peutercentrum Kerenshöfke in Stein. Daar werd de vierdaagse net als in andere plaatsen feestelijk afgesloten. De peuters kregen een medaille en ook was er muziek en werd er gedanst. Volgens juf Isaura Bastiaans hebben de kinderen van het wandelen genoten. "Ze zijn nu niet zo spraakzaam, maar met de groep samen wandelen vinden ze echt leuk." Ook hoorde ze positieve geluiden van de ouders. "Die zeggen dat hun kinderen lekker moe thuiskomen, dus dat vinden ze prima", zegt ze lachend.

De Peuter4daagse Zuid-Limburg is mede mogelijk gemaakt door onder meer Huis voor de Sport Limburg, GGD Zuid-Limburg en de Provincie Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen