Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Mooie dingen op training, niet op het veld'

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 17:31

Van zonsopgang tot ondergang is hij met voetbal bezig, zeven dagen in de week. Toch hoor je Roda-trainer Eric van der Luer niet klagen: "Dit is mijn leven."

Grote successen bleven vooralsnog uit.

Vertrouwen
"We zijn nog altijd aan het zoeken naar de meest ideale opstelling." Mooi voetbal is nog absoluut geen prioriteit voor de oud-international: "Dan moet je maar een seizoenkaart van Ajax of Barcelona kopen. Wij kiezen voor resultaat." ​Vertrouwen heeft hij in ieder geval in zijn selectie: "Het gekke is dat ik op de training de mooiste dingen zie, helaas komen die er tijdens de wedstrijd nog niet uit. Maar dat komt wel.”

Vanaf zijn vijftiende loopt Van der Luer rond in de professionele voetballerij. Hij begon met meetrainen bij MVV. Wedstrijden voor Roda JC, Alemannia Aachen en twee interlands volgden.

Tevreden
Ondertussen is hij bijna 54 en kijkt hij tot dusver tevreden terug: "Dit is gewoon mijn leven. Een mooi leven. Ik denk overigens ook dat ik er wel wat talent voor heb, die voetballerij." Het feit dat er weinig tijd resteert voor zaken naast het voetbal neemt hij voor lief, sterker nog: "Als ik een normale baan van negen tot vijf had gehad, had dat mijn leven meer beheerst dan nu."

Geen leuke gesprekken
Directheid en confrontaties zijn voorname instrumenten in de communicatie van de Maastrichtenaar. Een aanpak die loont volgens hem: "Ik voer dagelijks gesprekken met spelers over hoe het beter kan en misschien wel moet. Uiteindelijk wil ik een beeld hebben van hoe iedereen zich voelt en waar ieders grenzen liggen." Als voorbeeld draagt hij gesprekken met middenvelder Mitchell Paulissen aan: "Ik denk dat Mitchell in potentie misschien wel één van onze betere spelers is. Toch heb ik gezegd: ‘Je bent nu vijfentwintig’. Uiteindelijk zijn dat hele eerlijke gesprekken. Meestal niet de leukste gesprekken, maar ze verschaffen wel duidelijkheid. Dat doe ik in de hoop dat we een stap vooruit kunnen maken."

Werkpaard
Momenteel traint hij het tweede en het eerste team en is gemoeid met de voetbalacademie van Roda JC, "...en als het mogelijk is ga ik ook nog scouten." Hij herinnert zich duidelijk hoe technisch directeur Harm van Veldhoven hem vroeg of hij het eerste team van Robert Molenaar wilde overnemen. "Dat betekent dat je een hele hoop kwaliteit van je privéleven inlevert." Het spijt hem echter niet: "Laat er geen misverstand over bestaan, dit is het leukste wat je kunt doen."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen