Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Mooie dingen op training, niet op het veld'

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 17:31

Van zonsopgang tot ondergang is hij met voetbal bezig, zeven dagen in de week. Toch hoor je Roda-trainer Eric van der Luer niet klagen: "Dit is mijn leven."

Grote successen bleven vooralsnog uit.

Vertrouwen
"We zijn nog altijd aan het zoeken naar de meest ideale opstelling." Mooi voetbal is nog absoluut geen prioriteit voor de oud-international: "Dan moet je maar een seizoenkaart van Ajax of Barcelona kopen. Wij kiezen voor resultaat." ​Vertrouwen heeft hij in ieder geval in zijn selectie: "Het gekke is dat ik op de training de mooiste dingen zie, helaas komen die er tijdens de wedstrijd nog niet uit. Maar dat komt wel.”

Vanaf zijn vijftiende loopt Van der Luer rond in de professionele voetballerij. Hij begon met meetrainen bij MVV. Wedstrijden voor Roda JC, Alemannia Aachen en twee interlands volgden.

Tevreden
Ondertussen is hij bijna 54 en kijkt hij tot dusver tevreden terug: "Dit is gewoon mijn leven. Een mooi leven. Ik denk overigens ook dat ik er wel wat talent voor heb, die voetballerij." Het feit dat er weinig tijd resteert voor zaken naast het voetbal neemt hij voor lief, sterker nog: "Als ik een normale baan van negen tot vijf had gehad, had dat mijn leven meer beheerst dan nu."

Geen leuke gesprekken
Directheid en confrontaties zijn voorname instrumenten in de communicatie van de Maastrichtenaar. Een aanpak die loont volgens hem: "Ik voer dagelijks gesprekken met spelers over hoe het beter kan en misschien wel moet. Uiteindelijk wil ik een beeld hebben van hoe iedereen zich voelt en waar ieders grenzen liggen." Als voorbeeld draagt hij gesprekken met middenvelder Mitchell Paulissen aan: "Ik denk dat Mitchell in potentie misschien wel één van onze betere spelers is. Toch heb ik gezegd: ‘Je bent nu vijfentwintig’. Uiteindelijk zijn dat hele eerlijke gesprekken. Meestal niet de leukste gesprekken, maar ze verschaffen wel duidelijkheid. Dat doe ik in de hoop dat we een stap vooruit kunnen maken."

Werkpaard
Momenteel traint hij het tweede en het eerste team en is gemoeid met de voetbalacademie van Roda JC, "...en als het mogelijk is ga ik ook nog scouten." Hij herinnert zich duidelijk hoe technisch directeur Harm van Veldhoven hem vroeg of hij het eerste team van Robert Molenaar wilde overnemen. "Dat betekent dat je een hele hoop kwaliteit van je privéleven inlevert." Het spijt hem echter niet: "Laat er geen misverstand over bestaan, dit is het leukste wat je kunt doen."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen