Overslaan en naar de inhoud gaan

'Mooie dingen op training, niet op het veld'

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 17:31

Van zonsopgang tot ondergang is hij met voetbal bezig, zeven dagen in de week. Toch hoor je Roda-trainer Eric van der Luer niet klagen: "Dit is mijn leven."

Grote successen bleven vooralsnog uit.

Vertrouwen
"We zijn nog altijd aan het zoeken naar de meest ideale opstelling." Mooi voetbal is nog absoluut geen prioriteit voor de oud-international: "Dan moet je maar een seizoenkaart van Ajax of Barcelona kopen. Wij kiezen voor resultaat." ​Vertrouwen heeft hij in ieder geval in zijn selectie: "Het gekke is dat ik op de training de mooiste dingen zie, helaas komen die er tijdens de wedstrijd nog niet uit. Maar dat komt wel.”

Vanaf zijn vijftiende loopt Van der Luer rond in de professionele voetballerij. Hij begon met meetrainen bij MVV. Wedstrijden voor Roda JC, Alemannia Aachen en twee interlands volgden.

Tevreden
Ondertussen is hij bijna 54 en kijkt hij tot dusver tevreden terug: "Dit is gewoon mijn leven. Een mooi leven. Ik denk overigens ook dat ik er wel wat talent voor heb, die voetballerij." Het feit dat er weinig tijd resteert voor zaken naast het voetbal neemt hij voor lief, sterker nog: "Als ik een normale baan van negen tot vijf had gehad, had dat mijn leven meer beheerst dan nu."

Geen leuke gesprekken
Directheid en confrontaties zijn voorname instrumenten in de communicatie van de Maastrichtenaar. Een aanpak die loont volgens hem: "Ik voer dagelijks gesprekken met spelers over hoe het beter kan en misschien wel moet. Uiteindelijk wil ik een beeld hebben van hoe iedereen zich voelt en waar ieders grenzen liggen." Als voorbeeld draagt hij gesprekken met middenvelder Mitchell Paulissen aan: "Ik denk dat Mitchell in potentie misschien wel één van onze betere spelers is. Toch heb ik gezegd: ‘Je bent nu vijfentwintig’. Uiteindelijk zijn dat hele eerlijke gesprekken. Meestal niet de leukste gesprekken, maar ze verschaffen wel duidelijkheid. Dat doe ik in de hoop dat we een stap vooruit kunnen maken."

Werkpaard
Momenteel traint hij het tweede en het eerste team en is gemoeid met de voetbalacademie van Roda JC, "...en als het mogelijk is ga ik ook nog scouten." Hij herinnert zich duidelijk hoe technisch directeur Harm van Veldhoven hem vroeg of hij het eerste team van Robert Molenaar wilde overnemen. "Dat betekent dat je een hele hoop kwaliteit van je privéleven inlevert." Het spijt hem echter niet: "Laat er geen misverstand over bestaan, dit is het leukste wat je kunt doen."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen